hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salon İKSV'de her gün ayrı bir etkinlik

    Salon İKSVde her gün ayrı bir etkinlik
    expand

    Salon Nisan ayında farklı alanlarda kültürel etkinlikleri bir araya getirmeye devam ediyor. Bu hafta Salon'da indie-pop'tan caza, alternatif müzikten söyleşiye her akşam bir etkinlik olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanadalı caz, funk, soul, afrobeat kolektifi Pierre Chrétien (elektrik piyano, org, gitar, bas, perküsyon, vokaller), Marielle Rivard (perküsyon, vokaller), Steve Patterson (tenor saksofon, perküsyon, vokaller), Ray Murray (bariton saksofon, perküsyon, vokaller), Zakari Frantz (alto saksofon, flüt, perküsyon, vokaller) ve Philippe Lafrenière'den (davul, perküsyon, vokaller) oluşan The Souljazz Orchestra, ilk albümleri Uprooted'ı 2005 yılında yayımladı.

    Kanadalı grup esas çıkışını daha sonra 2006 yılında Freedom No Go Die (Do Right!) albümlerindeki açıkça politik göndermelerde bulunan Mista President'le yakaladı.

    Ardından 2008'de Manifesto, 2010'da Rising Sun ve 2012'de Solidarity albümlerini piyasaya süren The Souljazz Orchestra, son albümleri Inner Fire ile geçtiğimiz günlerde hayranlarıyla tekrar buluştu. 2012 yılında Amerika'yı iki kere turlayan grup, bu yılki Avrupa turneleri kapsamında Salon'a geliyor.

    Soul, caz, funk, afrobeat ve Latin akımlarından etkilenerek kendi özgün stillerini oluşturan The Souljazz Orchestra, "Müzik ile Birlikte Hayata" serisi kapsamında, 9 Nisan Çarşamba akşamı 21.30'da Salon sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor. Konser biletleri 35 TL (Ayakta) ve 25 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

    Erdal İnci ve No Land

    Salon ve Bigumigu keşfetmeye meraklı olanları iki bölümden oluşan bir akşam etkinliğinde bir araya getiriyor. Gif ve video çalışmalarıyla tanınan Erdal İnci söyleşisiyle başlayacak etkinlik, No Land performansıyla devam edecek.

    Yüksek çözünürlükteki işlerinin bir kısmını paylaşacağı söyleşide Erdal İnci, çalışma tekniğinden ve yeni bir dalın öncü sanatçısı olarak ilerlediği yoldan da bahsedecek.

    Ardından sahne alacak grup No Land ise Üzüm? Bax şarkısıyla dikkat çekmelerinin ardından SofarSounds İstanbul festivaliyle sevenlerinin karşısına çıktı. Geçtimiz yıl bir EP yayımlayan grup, çeşitli konser mekânlardaki akustik performanslarıyla da adlarından başarıyla söz ettirmeyi başardı.

    Bigumigu'nun katkılarıyla 10 Nisan Perşembe akşamı 21.00'de, Salon İKSV'de ücretsiz gerçekleşecek Erdal İnci söyleşisi ve ardından No Land konseri için http://bigumigu.com/yeni-yaraticilar sitesindeki bilet formunu doldurmak yeterli.

    Nekropsi

    Deneysel, progresif rock grubu olan Nekropsi, 1989 yılında İstanbul'da kuruldu.

    1995'te ilk albümleri Mi Kubbesi'ni piyasaya süren Nekropsi, 1998'de Jimmy Page - Robert Plant konserinin konuk topluluğu olarak izleyici kitlesini genişletti. Daha sonra sırasıyla ikinci albümleri 10 Yılda Bir Çıkar, Sayı 2 ve üçüncü albümleri 1998 raflardaki yerini aldı.

    Türkiye dışında uluslararası mekanlardaki performanslarıyla da adlarından söz ettiren Nekropsi; müzikal hayatına 2012'de MİAM'da, Seattle'lı prodüktör Randall Dunn ile bir EP kaydederek ve ardından 2013 yılı boyunca da nekropsi.bandcamp.com adresinden Aylık Nekropsi projeleri kapsamında 11 şarkı paylaşarak devam etti.

    İkinci albümlerinden itibaren Kurban grubunun basçısı Kerem Tüzün'le çalışmalarına devam eden grup, etnik öğelerin tempolu ritimlerle harmanlandığı, sıradışı düzenlemeleriyle dikkat çekiyor.

    Cem Ömeroğlu (gitar, vokal), Cevdet Erek (davul, vokal), Gökhan Goralı (gitar, vokal), Kerem Tüzün (bas, vokal), Gökhan Deneç (ses mühendisi) ve Murat Gülbay'dan (ek sesler ve sahne koordinasyon) oluşan İstanbul alternatif müzik sahnesinin deneyimli grubu Nekropsi, "Müzik ile Birlikte Hayata" serisi kapsamında, 11 Nisan Cuma akşamı 22.30'da Salon takipçileriyle buluşacak. Etkinliğin biletleri 40 TL (Ayakta) ve 30 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

    The Go Find

    Vokalist ve multi-enstrümantalist Dieter Sermeus'un indie-pop projesi olarak ortaya çıkan The Go Find, 1997-2002 yılları arasında Orange Black'in elektronika ağırlıklı yan projesi olarak devam etse de kısa bir süre içinde şimdiki adını alarak yoluna ayrı bir şekilde devam etti.

    Belçika çıkışlı The Go Find, 2004'teki Miami ve 2007'deki Stars On The Wall albümleriyle birlikte geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Everybody Knows It's Gonna Happen Only Not Tonight (2010) albümlerinden sonra uzunca bir süre Avrupa'yı turlayan grup, Brand New Love adlı son albümleriyle geçtiğimiz günlerde müzik piyasasında tekrar yerlerini aldı.

    Dieter Sermeus, Tim Coenen (davul, gitar), Nico Jacobs (gitar, synthesizer), Peter Pask (bas), Bob Hermans (sound) ve Joris Calluwaerts'ten (piyano, synthesizer, org) oluşan The Go Find, 80'li yılların müziğine eğlenceli yorumlar kattıkları yeni şarkılarını, MasterCard sponsorluğunda, 12 Nisan Cumartesi akşamı 22.30'da Salon sahnesinde paylaşacak.

    Ali Somay ise konser gecesi 21.30'da ön grup olarak izleyiciyle buluşacak. Kapı açılışının 21.00 olduğu konserin biletleri 35 TL (Ayakta) ve 25 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow