hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sidi Larbi Cherkaoui'nin "milonga" projesi İstanbul'a geliyor

    Sidi Larbi Cherkaouinin milonga projesi İstanbula geliyor
    expand

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı Sidi Larbi Cherkaoui'nin Arjantinli dansçılar ve müzisyenlerle hayata geçirdiği "milonga" projesini tango severlerle buluşturacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İKSV'den yapılan açıklamaya göre, tiyatroseverlerin 2010 yılında 17. İstanbul Tiyatro Festivali'nde Budist Shaolin Tapınağı Rahipleri'yle sahneye koyduğu "Sutra"dan hatırladığı çağdaş dansın usta isimlerinden Sidi Larbi Cherkaoui, Okan Üniversitesi'nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, yeni projesiyle İstanbul'a geliyor.

    Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 30 Mayıs'ta izleyiciyle buluşacak "mi" gösterisinin biletleri, 22 Şubat Cumartesi gününden itibaren satışa çıkacak.

    Tangonun uzmanı olarak adlandırılan Nelida Rodriguez de Aure'nin sanat danışmanlığını üstlendiği gösteride, alanında ün yapmış 10 Arjantinli profesyonel tango dansçısına, 2 modern dansçı eşlik edecek.

    90 dakikalık gösteride, 5 kişilik Arjantinli müzik grubu ise Arjantinli besteci Fernando Marzan ile Sidi Larbi'nin uzun zamandır birlikte çalıştığı besteci Szymon Brzoska, Olga Wojciechowska ve Astor Piazzolla'nın müziklerini seslendirecek. Gösteri boyunca, Buenos Aires'in sokaklarında çekilmiş görüntüler de dansçılara eşlik edecek.

    Sidi Larbi Cherkaoui, adını tango yapanların bir araya gelerek dans ettikleri gecelerden alan "milonga" yapımı için Arjantin'e giderek, Buenos Aires'in ünlü Milonga gecelerinde uzun bir araştırma süreci geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gösterinin, özel olarak tasarlanmış dev perdeler içeren sahne tasarımı ve video görüntüleri, Sidi Larbi Cherkaoui'nin daha önceki projelerinde de büyük beğeni toplayan Eugenio Szwarcer tarafından hazırlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow