hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakal'dan "sansür" açıklaması!

    Altın Portakaldan sansür açıklaması
    expand

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Komitesi, "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" adlı belgesel filme sansür uygulandığı iddiasına ilişkin, "Festivali düzenleyen komitenin sansürcü bir zihniyete sahip olmadığı ve asla olamayacağı, seçtiği ön seçici kurul üyelerinden, açık ve şeffaf ön eleme sürecinden anlaşılmalıdır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde, Taksim Gezi Parkı olaylarını konu alan "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" belgesel filmine sansür uygulandığı iddialarına ilişkin festival komitesince yazılı açıklama yapıldı.

    Açıklamada, ön jürinin, yönetim ve ana jürinin çalışmasına yardımcı olmak için seçildiği, festival yönetiminin başvuran filmleri kabul etme ya da reddetme hakkına sahip olduğu, bu konunun festival yönetmeliğinde de yer aldığı vurgulandı.

    Filmlerin ön jüri tarafından seçilmesinde kimsenin müdahil olmadığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    "Festivali düzenleyen komitenin sansürcü bir zihniyete sahip olmadığı ve asla olamayacağı, seçtiği ön seçici kurul üyelerinden, açık ve şeffaf ön eleme sürecinden anlaşılmalıdır. Festivalin seçilen uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde yer alan filmlere bakıldığında da bu konudaki tarafsızlık net bir şekilde görülecektir."

    Altın Portakal'da "Gezi" sansürü!..

    Festival yönetiminin film ve belgesellerde herhangi bir tema değil, söz konusu kriterlere göre hareket ettiği vurgulanan açıklamada, "Bizleri değerli bir seçkiyle buluşturan belgesel ön eleme jürisinin seçim süreciyle ilgili bir iletişim sorunu nedeniyle festivalimizi bu tartışmanın gölgesinde bırakmayacağına inancımızı sürdürdüğümüzün ve iyi niyetimizin bilinmesini özellikle bildirmek istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow