hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cannes Film Festivali'nde "Soma" mesajı

    Cannes Film Festivalinde Soma mesajı
    expand

    67. Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın ''Altın Palmiye'' için yarışan ''Kış Uykusu'' filminin bugün yapılan galasında, Soma'daki maden kazasında hayatlarını kaybedenler anıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davetlilerin büyük bir kısmının siyahlar içinde olduğu galada, Türk ekibi ''kırmızı halıya'' yakalarında siyah kurdelelerle çıktı.

    FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

    Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ile oyuncular Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Nejat İşler, Tamer Levent, Melisa Sözen, Serhat Mustafa Kılıç'ın katıldığı galada Türk davetlilerin siyah rengi tercih ettiği görüldü.

    Başta yönetmen Ceylan olmak üzere tüm film ekibi, ellerinde Soma yazılı kağıtlarla dünya basınına poz verdi.

    Festival sarayında yarın, Ceylan ve oyuncu ekibinin katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

    Öte yandan, daha önce festivalde üç filmi ile ödül alan Ceylan'ın, bu filmi de sinema eleştirmenleri tarafından yarışmada iddialı gösteriliyor.

    Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan "Uzak" isimli filmi, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan büyük jüri ödülünü (Grand Prix) almıştı.

    Ceylan, 2008 yılında da "Üç Maymun" filmiyle "En iyi yönetmen" ödülünü almış, 64. Cannes Film Festivali'nde ise "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle büyük jüri ödülüne layık görülmüştü.

    67. Cannes Sinema Festivali'nde, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan etkinlikler, Soma ilçesindeki maden kazasının ardından iptal edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow