hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Nuh: Büyük Tufan" filmi için mahkemeye başvurdu

    Nuh: Büyük Tufan filmi için mahkemeye başvurdu
    expand

    Avukat Yusuf Erikel, "Nuh: Büyük Tufan" filminin gösterilmesinden önce, "filmin, senaristin kurgusu olduğu ve Kuran-ı Kerim'de bahsedilen Hz. Nuh ile alakası olmadığına" ilişkin bir metnin yayımlanması için İstanbul Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvuruda, Türkiye'deki sinemalarda yayınlanan, DVD kopyaları da piyasaya sürülecek olan filmin "Allah'ın peygamberi Hz. Nuh'un şahsiyetini rencide ettiği ve inançlara aykırı olduğu" ifade edildi ve bu nedenlerle filmin gösteriminden önce şu metnin yayımlanmasına karar verilmesi istendi:

    "Saygıdeğer izleyiciler, seyretmekte olduğunuz bu film, tamamıyla filmin senaristinin kendi kurgusu olup, bu filmdeki Hz. Nuh karakterinin ve anlatılan olayların İslam inancıyla, Kuran-ı Kerim'de bahsedilen Büyük Peygamber Hz. Nuh ile alakası yoktur.

    Hz. Nuh, Kuran'da övülen büyük bir peygamber olup, İslam inancına göre peygamberler günah işlemekten münezzehtir. Saygılarımızla siz sayın izleyicilere duyurulur."

    İhtiyati tedbir talebinde "karşı taraf" Kültür ve Turizm Bakanlığı ile filmin yayın hakkı sahibi şirket olarak gösterilirken, mahkemeden, kararın bir nüshasının bakanlık, bakanlığın il müdürlükleri ve RTÜK'e gönderilmesi de talep edildi.

    Avukat Erikel, dilekçesinin sonunda, "Davacı, talepte bulunan, Hz. Nuh'un sonraki kuşaktan torunu olan, inanan mümin" ifadesine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow