hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rotterdam'da "En İyi Film" Sesime Gel, "En İyi Yönetmen" Hüseyin Karabey

    Rotterdamda En İyi Film Sesime Gel, En İyi Yönetmen Hüseyin Karabey
    expand

    Hüseyin Karabey'in yönettiği "Sesime Gel" adlı film, Hollanda'da düzenlenen 2. Kırmızı Lale Film Festivali'nde "en iyi film" ve "en iyi yönetmen" dallarında ödüle layık görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rotterdam'da düzenlenen törene katılamayan Karabey'in ödülünü yönetmen arkadaşı Semra Güzel Korver, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın elinden aldı.

    Türk ve Hollandalı jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu dereceye giren Karabey, 8 bin 500 euro para ödülü almaya da hak kazandı.

    Ferit Karahan'ın "Cennetten Kovulmak", Ramin Matin'in "Kusursuzlar", Serdar Temiz'in "Kutsal Bir Gün" ve Reha Erdem'in "Şarkı Söyleyen Kadınlar" filmlerinin yarıştığı festivalde "Hollanda-Türkiye eleştirmenleri" ödülü ise yönetmen Ramin Matin'e verildi.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rotterdam Belediyesinin desteğiyle Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve 7 gün süren festivalde, uzun metrajlı, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 35 Türk filmi izleyiciyle buluştu.

    Türklerin Hollanda'ya gelişlerinin 50. yılı anısına "göç" temalı filmlerin gösterildiği, Nuri Bilge Ceylan'ın da katıldığı festivalin açılışında Fatma Girik'e "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow