hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sinema Seni Seviyorum"

    Sinema Seni Seviyorum
    expand

    Pera Film'in 14 Şubat - 8 Mart tarihleri arasında düzenlediği yeni programı "Sinema Seni Seviyorum" sevgi dolu bir saygı duruşu. Programda sinemayı ve sinema sevgisini vurgulayan ilginç belgesel ve kurgu filmlerden bir seçki yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dziga Vertov 1923'te, "Gözümüzü olduğundan daha iyi hale getiremeyiz, ama kamerayı sonsuza dek mükemmelleştirebiliriz," demişti.

    Şimdi, onlarca yıl sonra, sinema hala kendini mükemmelleştirmeye uğraşıyor – olağanüstü yönetmenler, oyunculuklar ve hikaye anlatma biçimleri, bizi beyaz perdeye bağımlı kılmış durumda. Bu bağımlılık, sinemanın temelini oluşturan yoğun sevgi ve emeği yansıtıyor.

    "Sinema Seni Seviyorum" Sevgililer Günü ile de kesişiyor ama romantik filmleri bir araya getirmek yerine, film yapım sanatını öven ve coşkusunu paylaşan gerçek ve hayali hikayeler arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

    John Berger, sinematik deneyimi şöyle tanımlıyor:

    "Sinema sanat olmayı başardığında elimizde kalan, insanlıkla kendiliğinden kurulmuş bir sürekliliktir. Prenslerin ya da burjuvazinin sanatı değildir. Popüler ve serseridir. Sinemanın gökyüzünde insanlar, ne olabileceklerini öğrenir ve tekil yaşamlarının dışında onlara neyin ait olduğunu keşfederler."

    "Grinin Elli Tonu" vizyona girmeden rekor kırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow