hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    George Clooney "örf ve adet" ile tanışıyor

    George Clooney örf ve adet ile tanışıyor
    expand

    ABD'li aktör Clooney'in Lübnan asıllı 36 yaşındaki avukat Emel Alameddin ile evlilik kararı almasının ardından gözler, nişanlısının doğum yeri olan Lübnan'a çevrildi. Baaklin bölgesindeki Durzilerin ileri gelenleri: "Emel'e hayatında mutluluklar dileriz. Ancak, genç kızlarımızın bu tür evlilikler yaparak örf ve adetlerinin dışına çıkmasını istemiyoruz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li ünlü oyuncu George Clooney'in Lübnan asıllı Emel Alameddin ile evlilik kararı almasının ardından gözler nişanlısının doğum yeri olan Durzilerin yoğun olarak yaşadığı Baaklin kentine çevrildi.

    Clooney'in nişanlısı Emel, doğum yeri olan Lübnan'ın Baaklin kentinde babasının 1982'de bölgeden ayrılmasının ardından buraya hiçbir ziyarette bulunmadığı için çok fazla tanınmıyor.
    Durziler kendi topluluklarındaki kadınların kendilerinden olmayanlarla evlenmesine olumlu yaklaşmamalarına rağmen Emel'in Clooney ile evlenmesine sıcak bakılıyor. Ancak Durziler, bu durumun yaygınlaşmasını da istemiyorlar.

    Lübnanlıların eniştesi
    Baaklin Kütüphane ve Arşiv Müdürü Gazi Saab, Alameddin ailesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, ailenin kökenlerinin Osmanlı zamanına kadar uzandığını kaydetti. Saab, Alameddin'in Baalkin'de kendine özel bir evinin olmadığını ancak amcasına ait bir ev bulunduğunu söyledi. Clooney'i "Lübnanlıların eniştesi" şeklinde niteleyen Saab, çifte mutluluk temennisinde bulunarak, "Evlendikleri takdirde Baaklin'i ziyaret etmelerini bekliyorum" dedi. 

    Baaklin bölgesindeki Durzilerin ileri gelenlerinden Sami Ebu'l Muna, Emel'in Durzi örf ve adetlerinin dışına çıktığını belirterek, "Alameddin, dini bir çevreden uzakta yaşıyor. Bu nedenle onu bu konuda suçlamamız yersiz olur" diye konuştu.Ebu'l Muna, Alameddin'in Durzilerdeki diğer genç kızlara örnek olmasını istemediğini dile getirerek, "Ona hayatında mutluluklar dileriz. Ancak, genç kızlarımızın bu tür evlilikler yaparak örf ve adetlerinin dışına çıkmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Clooney'in sevgilisi Alamuddin'in bilinmeyen 10 özelliği

    Alameddin Oxford mezunu
    Ailesi ile 1982 yılında Baalkin'de ayrılarak İngiltere'ye giden Emel Alameddin, Oxford Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Uluslararası hukuk ve insan hakları alanında avukatlık yapan Alameddin, Arapça, İngilizce ve Fransızca biliyor. 52 yaşındaki Hollywood yıldızı Clooney, 36 yaşındaki avukat Alameddin'in 22 Nisan'da nişanlandıkları açıklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow