hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oyuncu çifte köpek saldırısına ceza

    Oyuncu çifte köpek saldırısına ceza
    expand

    Oyuncular Nihat Tolga Güleç ve eşi Lara Yeliz Şar'ın köpekleri ile yürüyüş yaptığı sırada kangal cinsi köpeğin saldırısı sonucu yaralanması üzerine, köpeğin sahibi hakkında 3 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya şikayetçi oyuncular Nihat Tolga Güleç ve eşi Lara Yeliz Şar katılmazken tutuksuz sanık Ali Ulvi Cedim ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada olayı gören Fisun Öcal isimli tanık dinlendi. Olay günü Öcal da köpeğini gezdirmek için Moda Sahili'nde olduğunu belirterek, "Bir kargaşa olduğunu gördüm. Nihat Tolga Güleç sanığa küfrederek köpeğine tekme attı. Sanık köpeğini tutmaya çalışıyordu ama köpek müştekilere hiçbir şekilde zarar vermedi" dedi. Sanık avukatı Mutena Güven iddianamede 2 kişinin yaralandığı yönünde iddianame hazırlandığını belirterek, olayda sadece Lara Yeliz Şar'ın yaralandığı ve bu yaralanmanın da olay nedeniyle oluşmadığını ifade etti.

    Bin 500 lira adli para cezası

    Mahkeme, Ali Ulvi Cedim hakkında "Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması" suçundan ceza verilmesine yer olmadığını belirterek Cedim'in "Taksirle yaralama" suçundan bin 500 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

    "Çocuk sahibi olmayı planlıyordum, ertelemek zorunda kaldım"

    Olaya ilişkin yargılamanın geçtiğimiz celsesinde ifade veren müşteki oyunculardan Lara Yeliz Şar fiziksel ve ruhsal açıdan olaydan etkilendiğini belirterek, "Hala antidepresan ilaçlar kullanıyorum. Olayın olduğu dönemde çocuk sahibi olmayı planlıyordum ancak ilaç kullandığım için bu planımı ertelemek zorunda kaldım" demişti. Bir diğer müşteki Nihat Tolga Güleç ise sanığın köpeklerinin kendilerine saldırdığını ifade ederek koruma iç güdüsü ile köpeğe tekme attığını kaydetmişti.

    "Köpek saldırısında yaralandılar"

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, oyuncu Nihat Tolga Güleç ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Lara Yeliz Şar geçtiğimiz yıl Haziran ayı akşam saatlerinde Kadıköy Moda Sahili'nde köpekleri ile birlikte yürüyüş yapıyordu. Bu sırada denize giren Ali Ulvi Cedim'in kangal cinsi köpeği, Güleç ve Şar'a saldırdı. Saldırı sonucu ikili yaralandı.

    İddianamede şüpheli Ali Ulvi Cedim'in köpeğini başkalarının hayatı ve sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bıraktığı belirtildi. Köpeğin kontrol altına alınmasında Cedim'in ihmal gösterdiği de kaydedildi.  Cedim hakkında "Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması" ve "Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından 8 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow