hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan'da cildinizi iki kat fazla nemlendirin

    Ramazanda cildinizi iki kat fazla nemlendirin
    expand

    Memorial Hizmet Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hande Ulusal, yazın güneşin ve sıcak havanın etkisiyle kuruyan ciltlerin açlık ve susuzluğun etkisiyle daha da yıprandığını belirterek Ramazan'da cilt bakımına daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dermatolog Hande Ulusal, oruç nedeniyle uzun süre susuz kalan cildin nem kaybettiğine değinerek ramazan ayında cilt bakımının daha fazla önem arz ettiğini belirtti.

    Düzenli uyku cildi güzelleştirir

    İftarda ve sahurda vücut için gerekli gıdaları tam alamamanın ve yetersiz uykunun cildi olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Uz. Dr. Hande Ulusal, "Bu nedenle iftardan sonra bol su içilmeli, meyve ve sebze tüketmeye özen gösterilmelidir. Ancak cilt için gerekli nem oranını korumak için sadece su içmek yeterli olmamaktadır. Öncelikle hücrelerde meydana gelecek hasarı önlemek gerekmektedir. Bu dönemde nemlendiriciler kurtarıcı rolü üstlenmektedir. Cildin gün boyu nemli ve yumuşak kalmasını sağlayan ürünlerin kullanılması gerekmektedir" dedi.

    Cildiniz kuru olmasa bile her gün nemlendirici kullanın

    "Kişinin yağlı bir cildinin olması, nemlendirici kullanılmasına gerek olmadığı anlamına gelmemektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; her cilt tipi için en uygun ürünlerin kullanılmasıdır. Kuru ciltler için kremler, yağlı ciltler için ise yağ oranını dengeleyen nemlendiriciler önerilmektedir" diyen Ulusal, nemlendirici ürünlerin; su moleküllerini cildin en alt tabakalarına kadar taşıyarak, derinlemesine nemlendirmeyi sağladığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En az 2 litre su tüketin

    Cildi sadece su ile temizlemenin yeterli olmayacağını söyleyerek cildi yağlı olanların temizleme jelleriyle yıkamalarını tavsiye eden Ulusal, "Kuru ciltlerdeyse süt formunda temizleyicilerin tercih edilmesi gerekmektedir.Vücudumuzun yüzde 70'i sudur ve bu suyun yüzde 20'si deri tarafından kullanılmaktadır. Günde en az 2 litre su tüketmek cildi toksinlerden arındırmakta, yumuşaklığını korumakta, temiz ve sağlıklı kalmasını sağlamaktadır" diye konuştu.

    Saç ve tırnak sağlığınız için kırmızı et tüketin

    Ramazan dönemindeki yetersiz beslenme cildin yanı sıra saç ve tırnak hastalıklarına da yol açabildiği uyarısında bulunan Ulusal, "Bu nedenle cilt, saç ve tırnak sağlığını etkileyen maddelerden zengin beslenilmesi gerekmektedir. Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, çinko içeren kabak çekirdeği, ıspanak, susam gibi gıdalar sofralardan eksik edilmemelidir.  B12 vitamini ve folik asit kaynakları kırmızı et ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Ramazan ayında eksikliği sık görülen vitaminlerden biri de biotindir. Biotin özellikle yumurta, fındık, ceviz gibi kuruyemişlerde ve kuru baklagillerde bulunmaktadır. Antioksidan vitaminlerin tüketimi yaşlanma karşıtı etkileri nedeniyle önerilmektedir. Bu vitaminler A C ve E vitaminleridir. Kırmızı ve turuncu renkli meyve sebzelerin tüketimine ağırlık verilmelidir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow