hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da organ bağışı

    Alanyada organ bağışı
    expand

    Beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organlarının bağışlanması üzerine alınan 2 böbreği, hastalara nakledilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alanya ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin böbrekleri bağışlandı. İlçede 12 Aralık'ta iskele bölgesinde tekneye bindiği sırada dengesini kaybederek düşen ve başını çarpan Arif Aslan (46), ambulansla kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

    Tedaviye rağmen Aslan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastane yetkilileri, ailesi ile iletişime geçti. Aileden alınan iznin ardından Aslan'ın böbrekleri ameliyatla alınarak hastalara nakledilmek üzere Antalya'ya gönderildi.

    Alanya Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Hasan Öksüz,gazetecilere yaptığı açıklamada, Aslan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organ bağışı sürecini başlattıklarını söyledi. Konuya duyarlı olan ailenin Aslan'ın organlarını bağışladığını anlatan Öksüz, "Antalya Organ Bağışı Bölge Koordinasyonu ile irtibata geçtik. Hastamızı ameliyata alıp iki böbreğini de aldık ve Antalya Medikal Park Hastanesi'ne gönderdik" dedi. Öksüz, Aslan'ın Hepatit C hastası olması nedeniyle sadece böbreklerinin alınabildiğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Organ bağışı yine hayat kurtardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow