hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diş beyazlatma için etkili fırçalama teknikleri

    Diş beyazlatma için etkili fırçalama teknikleri
    expand

    Uzmanlar, evde diş beyazlatma için en etkili yöntemlerden birinin doğru diş fırçalama tekniklerini kullanmak olduğunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diş minesinin sert ve sağlam bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Dr. Arzu Zogun, "Ancak hatalı fırçalama sonunda oluşan mikroskobik çizikler, ileride oluşabilecek çürüklere davetiye çıkarır. O yüzden, fırçalama sırasında dişlerimize dik olarak tuttuğumuz diş fırçasını çok fazla bastırmadan, yumuşak hareketlerle kullanmalıyız. Çok fazla bastırmak diş minesini zedeleyebilir ve diş etlerinde kanamaya ya da mikrop kapmaya neden olabilecek tahrişlere yol açabilir." uyarısında bulundu.

    Dişçiler arasında bir çeşit slogana dönüşmüş olan 'kırmızıdan beyaza' sözünün unutulmaması gerektiğini anlatan Zogun, bazı önerilerde bulundu:

    Dişlerinizin yüzeyini temizledikten sonra fırçayı diş etlerinden dişlere doğru kaydırarak bir süre fırçalayın. Bu hem diş etleri ve dişlerin birleştiği noktaları temizler hem de diş etlerine masaj yapar. Fırça diş etlerinizle temas ederken daha yumuşak davranmayı da unutmayın.

    Diş beyazlatma için etkili fırçalama teknikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buzun cilde faydaları

    En sinsi bakteriler, ağzımızın arkasında bulunan, azı dişlerini hedef alır. Bu sinsi yaratıkların oyunlarını bozmak için, tüm dişleriniz gibi, azı dişlerinizin de tüm yüzeylerini iyice fırçaladığınızdan emin olun. Azı dişlerinin çiğneme yüzeylerini fırçalarken biraz daha sert bastırabilirsiniz; fakat iç ve dış yüzeylerde narin olmakta fayda var.

    Evde diş beyazlatma için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri dil ve yanakları fırçalamaktır. Mikroplar bu yumuşak dokuları çok seviyor olmalı ki, ağzımızdaki bakterilerin çoğunluğu, dişlerimize buradan saldırıyor. Oraları da fırçalarsanız, planlarını daha başlayamadan bozabilirsiniz.

    Metabolizma hızınızı artırmak için bunları yapın!  

    Diş beyazlatma için etkili fırçalama teknikleri

    Son olarak yatmadan önce, diş ipi ve ağız gargarası kullanırsanız, yüreğiniz ve nefesiniz ferah bir şekilde, iyi bir uyku çekebilirsiniz. 

    kaynak: http://www.yuksektopuklar.com/dis-beyazlatma-teknikleri-35224  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow