hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göğüs büyütme ve toparlama arasındaki farklar

    Göğüs büyütme ve toparlama arasındaki farklar
    expand

    Kadınlar, göğüslerinde sarkma veya hacim kaybı yaşamaya başladığı zaman ilk önce paniğe kapılıyor. Genetik faktörler, hamilelik süreci, yaş alma gibi sayısız pek çok faktör göğüs bölgesindeki değişimlerin başlıca nedenlerinden.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk, kadınların göğüslerini büyütmek, şeklini değiştirmek ve hacimli hale getirmek için yapılan cerrahi operasyonları anlatarak, her iki durum için yapılan operasyon farklı olduğu gibi iki operasyonun gerekli durumlarda aynı anda uygulanabildiğini de söyledi.

    Dr. Güncel Öztürk konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

    Göğüs Dikleştirme Operasyonu Nedir?
    Göğüs dikleştirme operasyonu, dokunun yukarıya çekilerek memelerin olması gerektiği pozisyona getirilmesine deniyor. Hamilelik, emzirme ve normal yaşlanma süreci göğüs dokusunun zamanla zayıflamasına ve incelmesine yol açıyor, bu da göğüslerin sarkması anlamına geliyor. Aşırı sarkma durumlarında göğüs uçları da değişir ve aşağı bakmaya başlıyor. Dikleştirme operasyonu aynı zamanda göğüs uçlarını da kapsar ve operasyonda göğüs uçları memeye gore yeniden pozisyonlandırılıyor. Buna da mastopeksi adı veriliyor.

    Göğüs Büyütme Operasyonu Nedir?

    Göğüs büyütme operasyonu, adından da anlaşılacağı gibi memenin silikonla büyütmesi işlemine deniyor. Küçük memelere sahip kadınlar göğüs büyütme operasyonuyla vücut silüetlerini de değiştirme şansını yakalıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vücut yapısına uygun meme büyüklüğüne birlikte karar veriliyor. Vücuda uygun olmayacak büyüklükteki silikon asla önerilmiyor. Silikonla meme büyütme operasyonu ile göğüslerde istenilen şekil ve büyüklük elde ediliyor. Kullanılan silikonlar meme dokusunun altına yerleştirilerek daha dolgun bir görünüm elde ediliyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow