hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Islak saçı sertçe taramayın

    Islak saçı sertçe taramayın
    expand

    MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık Şirketi'nden Mehtap Serdaroğlu sağlıklı saçlara kavuşmak için uyarıyor: "Denizde fazla kalmayın, ıslak saçları sert fırçalamayın"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu:'' Saç bakım ve sağlığı çok önemli. Çünkü saç aslında bir sağlık göstergesi olarak alınıyor. Yani sağlıklı saç için sağlıklı yiyecekler tüketmemiz ve sağlıklı bir bünyeye sahip olmamız şarttır. Canlı, parlak ve dökülmeyen saçlar sağlıklı bir vücudun önemli bir işaretidir.

    Sağlıklı bir saç her ay 1-1.5 cm uzar. Saç dökülmeniz günlük 50-100 tel civarında ise bu normaldir ve saçın normal büyüme döngüsü içinde beklediğimiz bir sonuçtur. Bazı durumlarda saçlarımız normal dökülme saydığımız 50-100 telden fazla dökülür.

    İlaç kullanımı, radyasyon, kemoterapi tedavisi, kimyasallara maruz kalma, hormonal değişiklikler, beslenme şekli, tiroid hastalıkları, deri hastalıkları ve stres gibi faktörlerin saç büyüme döngüsünü etkilemesi ile kalıcı veya geçici saç kayıplarına neden olabilir. Diğer yandan saç büyümesine en fazla etki eden ise testesteron ve dihidrotestesteron hormonlarıdır.''

    Islak saçı sertçe taramayın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havuzlardaki bakterilere karşı "duş" önerisi

    Islak saçı sertçe taramayın

    "Saçlarımızı tahrip eden ve bakımsız gösteren etmenlerin başında, derimizde de yaşlanmaya neden olan aşırı güneş ışığına ve ultraviyoleye maruz kalınması; tuzlu suda (denizde) saçın uzun süre kalması; ıslak saçların sertçe fırçalanması ve taranması sayılabilir.

    Ayrıca, kalıcı permalar, brezilya fönleri, kimyasal boyalar, saç açma işlemleri, röfleler vs saçımızda kimyasal ajanlara bağlı ciddi hasar oluşturmakta. Saçlarımıza binen stresi ve yükü artıran, onların devamlı çekilmesine neden olan mısır şeklinde örme, rastalar ve gergin topuzlar, saçlarda kalıcı kayıplara yol açabilir."

    Islak saçı sertçe taramayın

    Cilt gençleştirme vitamin bombardımanı 

    Saça uygun şampuanlar kullanın

    Mehtap Serdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: ''Saçlı deri yapısına en uygun ve kaliteli şampuanlar ve saç köklerini besleyici ürünler kullanarak saçlarımızı koruyabilir ve güçlendirebiliriz. Trixowell Şampuanın içeriğinde bulunan aktif maddeler saç uçlarında gerekli nem ve saç derisindeki sebum miktarı dengesinin koruyarak saçlarınızı temizler. İçeriğinde kullanılan yüzey aktifi çok eski zamanlardan beri Güney Amerika yerlileri tarafından kişisel temizlik, deterjan ve dizanterinin iyileştirilmesi gibi çok amaçlı olarak kullanılan food grade dediğimiz yenilebilir bir temizleme ajanıdır'' diye belirtti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow