hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsizler ordusu 5 milyonu aştı

    İşsizler ordusu 5 milyonu aştı
    expand

    TÜİK, Ağustos ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. DİSK-AR ise bu verilerin gerçek işsizlik verilerini yansıtmadığını ve işsizliğin 6 milyona yaklaştığını söyledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı, işsiz sayısı 2 milyon 944 bine yükselirken, yeni oran yüzde 10,1 oldu. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR), TÜİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Anketi Ağustos 2014 dönem sonuçlarını değerlendirdi.

    DİSK-AR ‘ın araştırmasına göre, Ağustos 2014 döneminde resmi işsizlere, umudu olmadığı için ya da diğer nedenlerle son 4 haftadır iş arama kanallarını kullanmayan ve işe başlamaya hazır olduğu halde bu nedenle işsiz sayılmayanlar (umutsuzlar ve diğer) dahil edildiğinde işsizlik oranı TÜİK verilerinin aksine, yüzde 17,1, işsiz sayısı ise 5 milyon 430 bin kişi olarak belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, TÜİK’in yeni dönem hesaplama yöntemi ile birlikte resmi olarak işsiz sayılanların kapsamı daraltıldı. Bu verilerin paylaşılmaması büyük bir eksikliktir değerlendirmesinde bulunuldu.

    Kadınlarda işsizlik oranı tehlike sinyali veriyor

    Kadınlar için ise işsizlik gerçeği daha ağır bir biçimde yaşandı. Resmi işsizlik oranı yüzde 12,7 olan kadınlar için geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 25,46 seviyesinde gerçekleşti. Gençler için geniş tanımlı işsizlik oranları ise resmi yüzde 19,2 rakamının 9 puan üzerinde yüzde 28 seviyesinde gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİSK-AR, yaptığı açıklamada, “İşsizlikle mücadeleyi çalışma koşullarını kötüleştirerek, ücretleri düşürerek çözmeye çalışan bu anlayışa karşı durmalıyız. Bu stratejinin  sonuçları Soma’da, Mecidiyeköy’de, Ermenek’te ve Türkiye’nin dört bir yanında acı bir şekilde görülmektedir’’ açıklamasında bulundu.

    Yabancıların Türkiye ile ilgili şaşırdığı 20 gerçek!

    Ölümle mücadele eden oğlu için Örümcek Adam oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow