hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalp sağlığı için yılda bir kontrol şart

    Kalp sağlığı için yılda bir kontrol şart
    expand

    Isparta Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Rıfkı Cora, doğuştan veya genetik olarak aktarılan faktörlere karşı herkesin yılda en az bir kez kardiyologa muayene olması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her türlü kötü alışkanlığın kalp krizi ihtimalini artırdığını vurgulayan Op. Dr. Ahmet Rıfkı Cora, sigara kullanımı, uyuşturucu, içki, fastfood tarzı beslenmenin kalp krizini tetikleyen faktörler içerisinde olduğunu kaydetti.

    Özellikle genç yaşta ölümlerin genel sebeplerini kalp ve damar hastalığı olarak değerlendirdiklerini anlatan Op. Dr. Cora, "Çocukluk çağında kalp rahatsızlıkları kendini belli ediyor. Doğuştan veya genetik olarak aktarılan faktörlere karşı herkesin yılda en az bir kez kardiyologa muayene olması gerekiyor. Kötü alışkanlıkların da ani ölümlerde etkisi var. Bunlardan biri uyuşturucu bağımlılığı. Kokain bağımlılığı bunun başında geliyor. Bu tür bağımlılıklar beklenmeyen ölümlere neden oluyor" dedi.

    Ağız kokuları hastalık habercisi

    Türkiye'de obez bir neslin yetişmeye başladığına da dikkati çeken Op. Dr. Ahmet Rıfkı Cora, bu tür beslenen çocuk ve gençlerin kalp damarlarının normal beslenen kişilere göre yağlanmaya daha müsait olduğunu belirtti. Op. Dr. Ahmet Rıfkı Cora, şöyle dedi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ben çocukluğumda bu kadar kilolu, bu kadar göbekli çocuk görmüyordum. Kalp damarları normalde iyi bir beslenmeyle 30- 40 yaştan sonra yağlanırken, bunlarda yaş sınırı 20'ye kadar düşüyor. Bunun bir süreci var. Hastalar başlarına kötü bir şey gelene kadar fark etmiyor."

    Dünyanın en garip cinsel yaşam tarzları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow