hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Organlarıyla hayat verecek

    Organlarıyla hayat verecek
    expand

    Bursa'nın İnegöl İlçesinde geçirdiği beyin kanaması sonrasında sevk edildiği Bandırma Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki E.A'nın bağışlanan kalbi, akciğeri, karaciğeri, böbrekleri organ bekleyenlere hayat verecek. E.A.'nın korneaları da Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi'ne gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnegöl'de önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu bilinci kapanan E.A., Bursa'daki yoğun bakım ünitelerinde yer olmayınca, Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bu gece beyin ölümü gerçekleşen E.A.'nın ailesi, Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli'in organ nakli teklifini kabul etti.

    Bunun üzerine E.A.'nın kalbi Ankara BAakent Üniversitesi, akciğeri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, karaciğeri Bursa Acıbadem ve böbrekleri ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilecek. E.A.'nın korneaları ise Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yollanacak.

    Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatıldı

    Hastane Başhekimi Muzafer Şenveli yaptığı açıklamada, E.A.'nın kalbi ve akciğerinin İstanbul ve Ankara'ya, Bandırma 6. Jet Hava Üs Komutanlığı'nda hazır bekletilen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile önce İstanbul'a ardından da Ankara'ya gönderileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow