hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcaktan etkilenen hastaneye koştu

    Sıcaktan etkilenen hastaneye koştu
    expand

    Antalya'da sıcaktan etkilenenler hastanenin yolunu tuttu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisine ağustos ayının ilk 3 gününde başvuran sayısı, bir önceki ayın aynı dönemine göre 145 arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'da hizmet veren hastanelerin acil servisleri, sıcaktan etkilenenlerle dolup taştı. Vatandaşların sıcak konusundaki uyarıları dikkate aldığını belirten Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, acil servislerde her türlü önlemin alındığını söyledi.

    Klimayı kaç derecede çalıştırmalıyız?

    Sıcaktan etkilenen hastaneye koştu

    Su ihtiyacını gazlı içecek karşılamaz

    Antalya'da yılın en sıcak günlerinin yaşandığını, bugünlerde etkili olan sıcak hava dalgasının insan sağlığını ve gündelik hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Sıcak çarpması diye adlandırılan durum ile karşılaşılmaması için özellikle sıcaktan çok fazla etkilenen çocuklar, yaşlılar, hamileler, kalp, şeker ve tansiyon hastaları zorunlu olmadıkça sıcaklığın en yüksek olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmasın" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2- 2.5 litre su için

    Prof. Dr. Yılmaz, "Güneş ışığından koruyan, terletip su kaybettirmeyen ince, açık renk, bol giysiler giyilmeli, bol su ve sulu gıdaların tüketilmesi gerekmektedir. Sindirimi kolay, hafif besinler tercih edilmeli, günde en az 2- 2.5 litre su tüketilmeli, gazlı içeceklerden uzak durulmalı" diye konuştu.

    KKTC öğlen dışarıda çalışmayı yasakladı

    Sıcaktan etkilenen hastaneye koştu

    Sıcak çarptıysa serin yer bulun

    Sıcak çarpmasının belirtilerinde ise yüksek ateş baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, çarpıntı, şuur bulanıklığı gibi belirtiler meydana gelirken derinin sıcak, kızarık genellikle kuru ve solunumun hızlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Böyle bir durumda sıcağa maruz kalan kişi ivedilikle bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir.Hastane uzaksa sağlık ekipleri gelene kadar hasta serin ve havadar bir yere alınır, giysileri çıkarılır, sırtüstü yatırılarak, kol ve bacaklar yükseltilir, bulantısı yoksa ve bilinci açıksa su ve tuz kaybını gidermek için 1 litre su, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz karışımı sıvı ya da soda içirilir. Daha sonra kişi mutlaka bir sağlık kuruluşuna ulaştırılmaya çalışılır. Sağlık kuruluşu koşullarında hastanın belirti ve bulgularına göre uygun tedavi planlanmalıdır" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödem söktüren 7 besin!

    Kamu hastanelerine 203 güneş çarpması geldi

    Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne Haziran-Temmuz tarihleri arasında sıcak çarpması nedeniyle toplam 189 kişi başvurmuş olup, bunların 79'u erkek, 110'u kadın hasta olarak kayda alınmıştır. Ayrıca 189 kişinin 37'sinin çocuk, 146'sının yetişkin ve 6'sının da yaşlı hastadan oluştuğu gözlenmiştir. Yine aynı tarihler arasında birliğimize bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ise sıcak çarpması nedeniyle 14 hastanın başvurduğu tespit edilmiştir. 4'ü kadın, 10'u erkek olan hastanın, 4'ü çocuk 10'u yetişkin hastadır" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8 tane pil yuttu

    Sıcaktan etkilenen hastaneye koştu

    Acil hasta sayısı arttı

    Prof. Dr. Necat Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne 1- 3 Temmuz tarihleri arasında 714 hasta başvururken, 1-3 Ağustos tarihleri arasında bu sayının 859 olduğunu belirtti.

    Risk grupları dikkat

    Prof. Dr. Necat Yılmaz, tüm hastanelerin acil servis personelinin sıcaktan etkilenmelere karşı duyarlı olduğunu belirterek, "İl ve ilçelerde sıcakla ilgili gerekli tedbirler alındı. Aşırı sıcaklar en çok 4 yaşından küçük çocukları ve 65 yaş üzerindekileri etkiliyor. Bu konuda vatandaşlar dikkatli olmalı ve riskli gruplar 11.00- 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı. Hastane acil servislerinde bu saatler arasında hareketlilik var, fakat yine de vatandaşların bilinçli olduğuna inanıyorum. Vatandaşlar uyarıları dikkate almasalar acil servislerde adım atacak yer kalmaz" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow