hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Süt sevmeyen çocuklara dondurma yedirin" önerisi

    Süt sevmeyen çocuklara dondurma yedirin önerisi
    expand

    Sütü sevmeyen çocukların, bol miktarda kalsiyum ve protein içeren dondurma tüketerek, büyüme ve gelişmeleri için oldukça yararlı bir besin olan sütün eksikliğini giderebilecekleri belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, AA muhabirine, dondurmanın, çocukların büyüme ve gelişmesinde oldukça yararlı bir besin olduğunu, süt sevmeyen çocukların dondurma tüketmesinin yarar sağlayacağını söyledi.

    Dondurmanın sağlık açısından büyük faydası olduğunu belirten Özenoğlu, özellikle aile bireylerinin çocuklarına şeker ve çikolata yerine dondurma almasının daha yararlı olacağını dile getirdi.

    Süt sevmeyen kişilere, özellikle çocuklara sütün tüm yararlarını sağladığı için, aşırıya kaçmaksızın dondurmayı rahatlıkla önerilebileceğini anlatan Özenoğlu, şöyle konuştu:

    "Dondurma, protein açısından dünyanın en kaliteli sütlü tatlısıdır. Çocukların sağlıklı beslenmesinde dondurmayı öneriyoruz. Sütlü tatlı sınıfında değerlendirilen dondurma, bol miktarda kalsiyum ve protein içermektedir. Bu nedenle çocukların büyüme ve gelişmesinde çok fayda sağlar. Çocukların şeker ve çikolata yerine dondurma tüketmesi çok daha doğru bir seçimdir. Dondurma, içerdiği protein, karbonhidrat ve yağın yanında A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, demir ve çinko gibi minerallerden zengin bir gıdadır. Hijyenik şartlarda üretilen dondurma uygun ortamlarda saklandığı sürece güvenlidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yaşlılar da kemiklerini güçlendirmek için tüketebilir"

    Doç. Dr. Özenoğlu, hijyenik şartlarda hazırlanmış dondurmanın küçük parçalar halinde ağız içinde eritilerek yenmesinin kolay kolay enfeksiyona yol açmayacağına dikkati çekti.

    Dondurma yedikten sonra ağzın iyice çalkalanması gerektiğini vurgulayan Özenoğlu, "Özellikle çocuklarda günde iki kez dişlerin fırçalanması gereklidir. Yine dondurma yerken arada soğuk olmayan su içilmesi de bu nedenle önerilmektedir. Ayrıca çocukların yanı sıra yaşlıların da kemiklerini güçlendirmek için kalsiyum ve protein içeriği bakımından dondurma tüketmesi faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow