hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temas Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği kuduldu

    Temas Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği kuduldu
    expand

    Türkiye'de ilk altı ay sadece anne sütü verme oranının arttırılması, bebeği beslemek için en doğal ve sağlıklı yöntem olan emzirmenin altıncı aydan itibaren ek gıdalarla birlikte iki yaşına kadar sürdürülmesinin sağlanması amacıyla Temas Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği, Ankara'da kuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni doğan bebeklerin gelişimi için en önemli besin, anne sütü. Annelerin bebeklerini emzirmeleri hem çocukların daha sağlıklı gelişmesine yol açıyor hem de anne ile bebek arasındaki bağı güçlendiriyor. Bebek emzirme anne ile bebek arasında ilerleyen aylarda özel bir ilişkiye dönüşür.  

    İlk 6 aydan sonra ek besinlerin de başlanmasıyla emzirmenin  büyütme etkisi devam eder ancak '‘bağ etkisi'’ daha baskınlaşır.  Bir yaşında yürümeye başlamış bir çocuğun gün boyu bitmeyen dağınık aktivitesini düşünecek olursanız emzirme zamanları bir rahatlama, sakinleme molasına dönüşür. 

    Yani hem bebeklerın sağlıklı gelişimi hem de ruhsal gelişimi için anne sütü oldukça önemlidir. Temas Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği, Türkiye'de ilk altı ay sadece anne sütü verme oranının artırılması, bebeği beslemek için en doğal ve sağlıklı yöntem olan emzirmenin altıncı aydan itibaren ek gıdalarla birlikte iki yaşına kadar sürdürülmesinin sağlanması amacıyla Ankara merkezli olarak kuruldu.

    Dernek, anne sütü ve emzirme konusunda başta anne-baba ve aileler olmak üzere ilgili her kesimle temas etmeyi, konu hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamakta, sağlık çalışanlarının, ailelerin, öğrencilerin, gerekirse tüm toplumun eğitim açısından desteklenmelerini ve danışmanlık hizmetlerine ulaşabilmelerini sağlamayı planlıyor. Ve annelerin katkısını bekliyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anne sütü mucizesi

    Kaybettiği 6 haftalık kızının fotoğrafına Photoshop yardımı isteyen baba

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow