hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den Cibuti'ye tam donanımlı ambulans

    Türkiyeden Cibutiye tam donanımlı ambulans
    expand

    Türkiye'den Cibuti'ye verilecek tam donanımlı 6 ambulans için iki ülke arasında protokol imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Cibuti Sağlık Bakanı Kassım İssak Osman, Bakanlıkta gerçekleştirilen ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cibuti'ye yaptığı ziyarette, bu ülkeye 6 tam donanımlı ambulansın verilmesi yönünde talimatta bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bugün de o 6 tam donanımlı ambulansın teslim protokolünü imzalayacağız. Yine 50 yataklı bir çocuk hastalıkları hastanesinin yapımı konusunda bizlere talimat verildi. Bununla ilgili çalışmaları, arsa tahsisi noktasına taşıdık. Arsa tahsisinden sonra da proje çalışmalarını başlatacağız" dedi. Müezzinoğlu, Cibuti ile 2012 yılında imzalanan Sağlık İşbirliği Antlaşması çerçevesinde, önümüzdeki dönemde de sağlık alanındaki işbirliğinin daha iyi noktalara taşınmaya çalışılacağını bildirdi.

    THY uçuşları, tedavi imkanını kolaylaştırıyor

    Cibuti'de tedavi olamayan hastaların Türkiye'de tedavi edilmesini de görüştüklerini aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti: 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türk Hava Yolları'nın 24 Ocak'a kadar haftada 4 gün olan uçuşlarının her güne yayılması, hasta tedavilerinin Türkiye'de olabilmesi açısından da önemli bir imkanın altyapısını oluşturdu. Geçtiğimiz dönemde Cibuti-Türkiye sağlık haftalarını Cibuti'de yaptık. Gerek kadın doğum, gerek çocuk, gerek plastik cerrahi, anestezi gibi birçok alanda ameliyat ve tedavi destekleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Birçok alanda çok iyi olan ilişkilerimizi daha ileriye taşımakla ilgili ortak bir
    duruşumuz var. İnanıyorum ki iki ülke arasındaki ilişki yarınlarda da bugünden daha da iyi olacak."

    "Cibuti, bölgede istikrar olan tek ülke"

    Cibuti Sağlık Bakanı Osman da Türkiye'de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ile hız kazandığını söyledi. Türkiye ile Cibuti arasında kuvvetli bağlar olduğunu ifade eden Osman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parlamentolarında yaptığı konuşmadan çok etkilendiklerini belirtti.

    Tedavi edilemeyen Cibutili hastaların Türkiye'ye getirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Osman, gösterilen ilgi için teşekkür etti. Konuşmaların ardından iki bakan, Türkiye'den Cibuti'ye verilecek 6 tam donanımlı ambulansa ilişkin protokolü imzaladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ayrıca mevkidaşına porselen sürahi hediye etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    .

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow