hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balotelli özür diledi

    Balotelli özür diledi
    expand

    İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un İtalyan golcüsü Mario Balotelli, sosyal medyada paylaştığı mesajda, ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabından attığı mesajda Balotelli, bilgisayar oyunu karakteri "Süper Mario'nun resminin altına, "Irkçı olmayın. Japonlar tarafından üretilen, İngilizce konuşabilen, dış görünüşüyle Meksikalı'ya benzeyen İtalyan tesisatçı Süper Mario gibi olun. O, siyahi birisi gibi zıplayabilir ve altınları bir Yahudi gibi toplayabilir" ifadesini kullanmıştı.

    Paylaştığı mesajı kısa süre sonra silen ancak yayılmasına engel olamayan Balotelli, sonrasında Twitter hesabından yaptığı açıklamada, annesinin de Yahudi olduğunu hatırlatarak, "O mesajın esprili bir dille ırkçılık karşısında yer alması gerekiyordu ama tam tersi bir içeriği olduğunu daha sonra anlayabildim. Bütün Meksikalılar bıyıklı değil, bütün siyahi insanlar uzunca sıçrayamaz ve bütün Yahudiler parayı sevmez. Başkası tarafından hazırlanan Süper Mario ile ilgili mesajı, eğlenceli olduğunu düşündüğüm için paylaştım ve kimseyi kırmak istemedim. Özür dilerim" değerlendirmesinde bulundu.

    İngiltere Futbol Federasyonu, İtalyan oyuncudan söz konusu mesajla ilgili 5 Aralık Cuma gününe kadar bir açıklama yapmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters yılın spor fotoğraflarını seçti

    Zagreb'in güneş batarken doğan harikası: Jarun gölü

    Bunlar da montajlı kedi!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow