hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Dev Adam İspanya'ya gitti

    12 Dev Adam İspanyaya gitti
    expand

    2014 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya'ya gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'nın ev sahipliğinde 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerindegerçekleştirilecek organizasyon öncesi İstanbul'daki hazırlıklarını tamamlayan AMilli Takım, öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Madrid'e hareket etti. "12Dev Adam" 2014 FIBA Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçını Madrid'de, yarınPorto Riko ile oynayacak.

    Ay-yıldızlılar, Porto Riko maçının ardından 28 Ağustos Perşembe günü,Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Yeni Zelanda, Ukrayna ve ABD ile yer aldığı CGrubu maçlarını yapacağı Bilbao kentine geçecek.

    Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki A Milli Basketbol Takımı'nın 12kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

    Sinan Güler, Barış Ermiş, Barış Hersek, Emir Preldzic, Kerem Tunçeri,Oğuz Savaş, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Ömer Aşık, Cenk Akyol, Furkan Aldemir,Cedi Osman.

    FIBA Dünya Kupası Tarihi 1

    - Ataman: "Madalya almak için gidiyoruz"

    A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Kupası'ndahedeflerinin yüksek olduğundan bahsederek, "Hep pozitif düşünen ve iddialıbirisiyim. Bu turnuvaya önce ilk 8'e girmek, daha sonra da madalya almak içingidiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ataman, turnuvaya 4gün kaldığını hatırlatarak, "Yarın akşam Madrid'de Porto Riko ile son hazırlıkmaçını yapacağız. Hazırlıklarımız ve sistemimiz tamam. Kimin ne verebileceğinitespit etmiş durumdayız. Porto Riko karşısında son bir deneme yapıp, 30Ağustos'ta Yeni Zelanda'yı yenerek, Dünya Kupası'na galibiyetle başlamakistiyoruz" diye konuştu.
    Ataman, hazırlık döneminde iyi sonuçlar elde edemediklerinivurgulayarak, "Asıl hedefimiz, Dünya Kupası'nda galibiyetler almak. Onun içinümitliyiz. Hedefimiz yüksek. Sonunda da bu hedefi gerçekleştirmek için büyük birhırs ve iyi niyetle, arkamızda da bizi takip edenlerin pozitif enerjileriyleTürkiye'ye iyi bir sonuçla döneceğiz" ifadelerini kullandı.

    KUPANIN ADI JAMES NAISMITH

    Dünya Kupası'nı iki aşamalı olarak düşündüğünü aktaran Ergin Ataman,"Grubumuzdan ilk 2 içinde çıkmak istiyoruz. Grubumuzda ABD var. Bence turnuvanınfavorilerinden ancak diğer takımların bizim seviyemizde olduğunu düşünüyorum.Grup maçlarının ardından eleme turlarında da hedefimiz ilk 8 takım arasınagirebilmek" şeklinde konuştu.

    - Oyuncuların görüşleri

    A Milli Takım Kaptanı Kerem Gönlüm, hazırlık maçlarında iyi sonuçlaralamamalarına rağmen Dünya Kupası'nda durumun farklı olacağını düşündüğünü kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırlık döneminde iyi niyetli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Kerem, "Hazırlık maçlarında istediğimiz sonuçları alamadık. Turnuva geldiğinde, konsantrasyonumuzun üst düzeye çıkmasıyla Dünya Kupası'nda iyi sonuçlaralacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

    Kerem Gönlüm, İspanya'ya son Dünya Şampiyonası'nın finalisti olarakgittiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

    "Belki tanınmayan takımlarla eşleştik ama burası Dünya Kupası. Kolaytakım yok ve herkesin güçleri eşit. Elimizden gelen her şeyi yapacağız.İspanya'ya son şampiyonanın finalisti olarak gidiyoruz. Milli takım olarak her zaman hedefimiz yüksek ama maç maç düşünmek daha doğru olacaktır. Grubumuzdakitakımlar çok fazla tanınmıyor ama zor maçlar yapacağız. Hedefimiz, grubu ilk 2takım içinde bitirmek. Ondan sonra da maç maç düşüneceğiz."

    FIBA 2014'ün resmi topu

    Ay-yıldızlı basketbolcu Sinan Güler ise kenetlenerek, hedeflerineulaşabileceklerini aktararak, "Bu takımın hedefi madalya. Her basamağı eminadımlarla çıkmamız lazım. Bence takımdaki hava çok iyi" değerlendirmesindebulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırlık döneminde oynadıkları maçlarda alınan sonuçların dikkatealınmaması gerektiğini belirten Sinan, "2010'daki şampiyona öncesindeki hazırlıkdönemi benzer şekilde geçmişti. Başarılı olmak için ne yapmamız gerektiğinibiliyoruz. Ne olursa olsun iyi mücadele ederek, Türk halkının gurur duyacağı birperformans göstermek istiyoruz. Sonuna kadar kalır ve hedeflerimize ulaşarak geridöneriz" ifadelerini kullandı.

    FIBA Dünya Kupası'nı en çok Yugoslavya kazandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow