hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker finalde

    Fenerbahçe Ülker finalde
    expand

    Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin üçüncü maçında Pınar Karşıyaka'nın cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediği müsabakada rakibini 74-67 mağlup eden Fenerbahçe Ülker, seride 3-0 öne geçerek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Pınar Karşıyaka'yı eleyen ve adını finale yazdıran Fenerbahçe Ülker, şampiyon olduğu 2010-2011 sezonundan sonra yeniden finale kalmayı başardı.

    Yarı final serisinde saha avantajını elinde bulunduran ve İstanbul'da Pınar Karşıyaka'yı 88-69 ve 94-83'lük skorlarla mağlup ederek İzmir'e 2-0'lık avantajla gelen Fenerbahçe Ülker, serideki 3. maçı da 74-67 kazanarak, adını finale yazdırdı.

    2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında üst üste elde ettiği şampiyonlukların ardından, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında çeyrek finalde elenen Fenerbahçe Ülker, bu sezon Uşak Sportif'i eledikten sonra Pınar Karşıyaka'yı saf dışı bıraktı.

    Fenerbahçe Ülker finalde, Banvit-Galatasaray Liv Hospital maçında tur atlayacak takımla karşılaşacak.

    Türkiye Kupası'nda bu sezon mutlu sona ulaşan Pınar Karşıyaka, play-off'a geçen yıl olduğu gibi bu sene de yarı finalde veda etti.

    Maçtan dakikalar

    Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, ilk 5 dakikada 2 sayı şansı tanıdığı Fenerbahçe Ülker karşısında 11-0'lık seriyle aradaki farkı 14 sayıya (16-2) çıkardı. Ancak kalan bölümde dengeyi sağlayan Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ve Preldzic ile etkili olduğu bölümde rakibini yakaladı. İki takımın 3 sayılık atışlarla etkili olmaya çalıştığı periyotta Fenerbahçe Ülker, yakaladığı 12-0'lık seriyle bitime 40 saniye kala Emir Preldzic ile 21-21 eşitliği yakaladı ve periyot bu sonuçla tamamlandı.

    İkinci periyotta Ömer Onan ve Bjelica'nın 3 sayılık basketleriyle 27-25 öne geçen Fenerbahçe Ülker, iki takımın da sayı üretmekte zorlandığı devrenin son 4 dakikasına 31-27 üstün girdi. İnanç Koç'un üst üste sayılarıyla 18. dakikada 32-31 öne geçen Pınar Karşıyaka önünde tekrar üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe Ülker, devreyi 36-33 önde bitirdi.

    Üçüncü periyodun başında Batista ile etkili olmaya çalışan rakibi karşısında Bogdanovic ve Ömer Onan ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, 23. dakika içinde aradaki farkı 7 sayıya (43-36) çıkardı. Son 3 dakikaya da 47-42 önde giren konuk ekip, Mutlu Demir'in sayılarına rağmen periyodu 55-50 önde kapattı.

    Son periyodun başında Bogdanovic ve Emir Preldzic ile bulduğu basketlerle 34. dakika içinde 10 sayılık (63-53) farkı yakalayan Fenerbahçe Ülker, 3 sayılık basketlerle aradaki farkı 13 sayıya (71-58) çıkardı. Pınar Karşıyaka, son bölümde aradaki farkı indirmesine rağmen son 17 saniyesine 71-67 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle girilen müsabakayı sarı-lacivertli ekip, 74-67 galip tamamladı.

    Fenerbahçe Ülker bu sonuçla adını finale yazdırdı.

    -Kadın ve çocuklardan destek

    Anadolu Efes ile oynanan play-off çeyrek finalindeki olaylar nedeniyle bir maç ceza alan Pınar Karşıyaka'yı Fenerbahçe Ülker karşısında kadın ve çocuk taraftarlar yalnız bırakmadı. Salonu dolduran yeşil-kırmızılı taraftarlar takımlarına destek verdi. Fenerbahçe Ülkerli kadın ve çocuklar da kendilerine ayrılan yerde müsabakayı izledi.

    Karşıyaka taraftarı salonun dışında kurulan dev ekrandan da maçı takip etti.

    Öte yandan, salonun havalandırma sistemine ait bakır kabloların çalınması nedeniyle havalandırma sistemi düzgün çalışmadı.

    Karşılaşmanın 3. periyodunun bitiminin ardından iki takım oyuncuları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bu olayların ardından tribünlerden gelen tepki üzerine hakemler anons yaptırdı. Bu sırada salonda bir meşale yakıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow