hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Fenerbahçe Ülker Arena'da can güvenliğimiz yok!"

    Fenerbahçe Ülker Arenada can güvenliğimiz yok
    expand

    Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'i mağlup edip seriyi 3-3'e getirdiği maçın ardından baş antrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı İdari Menajeri Cenk Renda da Fenerbahçe için de benzeri bir açıklamada bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ataman "Maçın ilk ve son periyotlarında çok iyi basketbol oynadık. Özellikle son bölümde takımın direnci, kazanma arzusu, savunmadaki coşku ve hücumdaki akıllı oyunumuz bize net bir şekilde maçı kazandırdı. Takımımı kutluyorum, yorgunum, çok fazla da konuşmak istemiyorum. Üç haftadır üzerime oynanıyor. Bundan sonra artık kulüp yetkilileri, yönetimimiz takip edecektir durumu. Ben antrenör olarak ve oyuncularım sahada elimizden geleni yapıyoruz. Çok yıpratıldım.

    Fenerbahçe Ülker Arena'da can güvenliğimiz yok. Can güvenliğimin olmadığı yerde işimi yapmak istemiyorum. Oyuncularım da bu düşüncede. Biz basketbol oynamak istiyoruz, can güvenliği istiyoruz. Sahanın içinde ana avrat küfür edilen bir ortam istemiyoruz. Burada öyle bir şey olmadı. Burada da ciddi seyirci baskısı vardı ama çok merak ediyorum bana yapılanlar Obradovic'e yapılmış olsaydı Avrupa ayağa kalkardı. Ama biz Türküz ve hep böyle birbirimizi baltalamak için varız.

    Takımımla, oyuncularımla yarattığım bu tablodan gurur duyuyorum. Gerek Euroleague'de gerekse Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray'ın şanına yakışır mücadele verdik bugüne kadar. İnşallah son maçta da şampiyonluk mücadelesi verilecek bir ortam olur, biz de çıkar son maçta kendi oyunumuzu oynar ve kazanırsak kupayı alır, kaybedersek de gidip Fenerbahçe'yi tebrik ederiz. Ama şartlar normal olmazsa nasıl olacağını bilemiyoruz. Türk kamuoyu geçmişte, bugün ve gelecekte de kimin ne olduğunu neler yaptığını biliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker: 85-77

    Benzer bir açıklama da Fenerbahçe'den geldi

    Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı İdari Menajeri Cenk Renda, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Galatasaray Liv Hospital ile yaptıkları 6. maçın ardından takım otobüsüne yönelik gerçekleştirilen taşlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hayati tehlike içinde maçlara gidip geliyoruz, artık bunlara son vermemiz lazım" dedi.

    Renda, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ayrıldıktan sonra yaşanan olayla ilgili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

    "Maç güzel bir ortamda oynandı ve kazandılar. Biz de tebrik ettik. Daha sonra bir saat kadar salon içinde bekletildik. Biz sahil yolundan gitmek istedik ancak orada birçok Galatasaray taraftarının beklediğini ve tamamını dağıtmadıklarını emniyet amirleri bizlere illettiler ve Topkapı güzergahından gitmemizi söylediler. Yolda giderken sağdan soldan taşlar atıldı, Galatasaraylı taraftarlar oradaki mezarlıklara saklanmışlar. TOMA'ların ve polislerin arasından bunlar yaşandı. Nereden, nasıl çıktılar… Bunlar bizi çok üzdü."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Topkapı'ya doğru ilerlerken alt geçitten geçtikleri sırada bu kez yukarıdan taşlar atıldığını, otobüsün ön tamponunun kırıldığını anlatan Renda, şunları kaydetti:

    "Ucuz atlattık. Birine bir şey olabilirdi. Türkiye'de sporun nereye gittiğini sağ olsunlar, herkes görüyor. Galatasaray camiası olayları nerelere götürmek istiyor anlamış değilim. Demek ki biz orada şampiyon olsak, orayı basacaklar. Bu olaylar onu gösteriyor. Kazandıkları halde bunu yapıyorlar. Benim en çok üzüldüğüm nokta otobüsün içinde Obradovic ve asistanları da vardı. Türkiye'de bunun nasıl olabileceğine anlam veremiyorlar. Bunu anlatamamak beni çok üzdü. Kendimizi rezil ediyoruz. Bunu çok üzülerek söylüyorum. Artık bu işler bitsin. Hayati tehlike içinde maçlara gidip geliyoruz. Artık bunlara son vermemiz lazım."

    Yaşanan olayla ilgili kulüp açıklamasında ise, "Takım otobüsümüz taşlı saldırıya uğradı. Bir grup Galatasaray taraftarı tarafından gerçekleştirilen taşlı saldırıda takım otobüsünün camları kırıldı. Galatasaray'ın ev sahibi olduğu ve Fenerbahçe ile oynadığı derbilerde özellikle bu sezon yaşanan çirkinlikler devam ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Beko Basketbol Ligi final serisinin 6. maçının ardından da bu değişmedi. Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Liv Hospital ile oynadığı final serisinin 4. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bazı olaylar yaşanmış ve Galatasaray ceza almıştı. 6. maç kadınlar ve çocukların önünde oynandı. Ancak mücadeleden sonra yine çirkinlikler yaşandı" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow