hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray taraftarı isyanda!

    Galatasaray taraftarı isyanda
    expand

    Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital ile son şampiyon Maccabi Tel Aviv'i karşı karşıya getiren maçın son saniyelerinde yaşanan olay sarı kırmızılı cepheyi isyan ettirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzatmaya giden maçın sona ermesine 14 saniye kala yaşanan Galatasaray hücumunda Ender Arslan'ın şutunu Maccabi takımından Alex Tyrus'nu blokladı. Olaylar ise tam burada başladı... Topun inişe geçtiğini belirten Galatasaray yedek kulübesi ve takımın koşu Ergin Ataman maçında hakemlerine yoğun itirazda bulundu. Euroleague kurallarına göre son saniyelerde yaşanan pozisyonun tekrarının izlenmesi gerekirken hakemler itirazları görmezden geldi. Bu pozisyon ardından İsrail ekibi son saniyede bulduğu basketle maçı kazandı. 

    Galatasaraylıların isyanı maç sonunda da dinmedi. Ergin Ataman ve kaptan Ender Arslan hakemlere itirazlarını sürdürdü. Basın toplantısında adeta ateş kusan Ergin Ataman Euroleague yönetimine itiraz edeceklerini ve maçın tekrarını isteyeceklerini belirtti.

    Galatasaray taraftarı isyanda

    Ergin Ataman şu açıklamalarda bulundu;

    "Burada bu çocukların emeğine yazık oldu, çünkü Galatasaray olağanüstü bir efor sarf etti. Zaman zaman geri düştük, öne geçtik ama mücadeleyi bir saniye olsun bırakmadık. Maçın son 10 saniyesine hakemler damga vurdu, çünkü Ender'in basketi yüzde yüz geçerli. Yayıncı kuruluş defalarca gösterdi. Yanlış düdük çalabilirsin, bunlar olabilir ama son 2 dakikadaki düdükler için mutlaka ekrana bakman lazım. Bunun defalarca örneği var, hatta hakemler ilk devrelerde bile bakıyorlar. Bir hakem hakkında ilk kez art niyetli yorumunu yapıyorum. Kendi egosuna yenildi. Buradaki Türk takımlarının, Galatasaray'ın hakkı yeniliyor. Bu durum Euroleague için skandal. Biz itirazlarımızı yaptık. Pozisyon basket olmayabilir ama buna bakman gerekli, baksan zaten inişte olduğunu göreceksin. Galatasaray'ın galibiyetini çalmamış olacaksın. Çok sinirli ve üzgünüm çünkü çok mücadele ettik. Bu tarz bir hakemin egosuna mağlup olduk. Bu ligin ana sponsorları Türk kuruluşları ama hala bizi ezdiren bir organizasyon var. Maçın tekrarını istiyoruz ve bununla ilgili itirazımızı yaptık."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TWITTER'DA TREND OLDU

    Öte yandan Galatasaray taraftarı sosyal medyada da tepkilerini göstermeye devam ediyor. Sarı kırmızılıların #EuroleagueRefereeScandal adıyla başlattıkları protesto kısa sürede dünyada 1 numaralı konu başlığı haline geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow