hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus basketbolu nasıl kurtulur?

    Rus basketbolu nasıl kurtulur
    expand

    Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Alexander Zhukov, Rusya Basketbol Federasyonu'nun (RBF) yasal çerçeveler içinde başkanlık seçimine gitmesi halinde Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından üyeliğinin askıya alınması durumunun kaldırılacağını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus resmi haber ajansı TASS'a konuşan Zhukov, RBF'nin son yıllarda iyi yönetilemediğini belirterek, "Federasyonumuzun yasal çerçeveler içinde yönetilme konusunda eksikliği olmasaydı, basketbolumuz bu şanssız durumları yaşamazdı" dedi.

    Zhukov, bu durumun çözülmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Federasyon acil olarak yeni bir başkanlık seçimi yaparak normal ve etkin bir şekilde yönetilecek duruma gelecek. Federasyonun, yeni bir seçim yaparak uluslararası basketbol camiasınca tanınmış bir ismi başkanlığa getireceğinden eminim. Böylece, sorunlar bitecek" diye konuştu.

    FIBA'nın üyeliği askıya almasının  ardından Hırvatistan, Fransa, Almanya ve Letonya'da 5-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Rusya Erkekler Milli Takımı'nın turnuvaya katılıp katılmayacağının da belirsizleştiğini kaydeden Zhukov, "Dünyanın en iyi basket takımlarından Rusya'nın Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını kaçırması, çok absürt bir durum olur. Böyle olursa, 2016 Yaz Olimpiyatları'na katılma şansımızı da kaybederiz" uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski NBA oyuncusu Andrei Kirilenko'nun da aday olarak yer alacağı RFB'deki başkanlık seçiminin, 25 Ağustos'ta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

    Yulia Anikeeva, RFB'nin 2013'te düzenlediği seçimlerde başkanlık koltuğuna oturmuştu. Oylara yapılan itirazın ardından olay Rus yargısına taşınmış ve geçen ay verilen kararla, başkanlık seçiminin yenileneceği duyurulmuştu. Bunun üzerine FIBA, spora siyasetin karışması ve RBF'nin, uygun koşullar altında çalışmasını ve ülke basketbolunun tüm kontrolünü elinde tutmasını engelleyen, çoktandır devam eden kurumsal ve yasal meselelerini çözememesi gerekçeleriyle Rusya'nın üyeliğini geçici olarak askıya aldığını açıklamıştı. Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ise durumu görüşmek için FIBA'yla görüşeceğini ve Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz edebileceklerini açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow