hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY Avrupa Ligi: CSKA Moskova - Maccabi Electra: 67-68

    THY Avrupa Ligi: CSKA Moskova - Maccabi Electra: 67-68
    expand

    Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu yarı final ilk maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımını 68-67 yenen İsrail'in Maccabi Electra takımı finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'nın Milano kentindeki Mediolanum Forum'da oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 19-16 önde geçen CSKA Moskova, devreyi de 38-30 önde kapadı.

    Üçüncü periyotta üstün oyununu sürdüren Rus ekibi, periyodun bitimine 57 saniye kala farkı 15 sayıya kadar (55-40) çıkardı ve son periyoda 10 sayı farkla 55-45 önde girdi.

    Karşılaşmanın son dakikaları oldukça çekişmeli geçti. Farkı azaltmaya başlayan Maccabi Electra, bitime 12 saniye kala Blu'nun 3 sayılık basketiyle farkı 1 sayıya (67-66) indirdi. CSKA Moskova hücumunda Khryapa top kaybı yapınca, İsrail temsilcisi bitime 6 saniye kala Rice'in attığı basketle 68-67 öne geçti. CSKA Moskova Weems ile son hücumdan yararlanamayınca, Maccabi Electra karşılaşmadan 68-67 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

    Karşılaşmanın ilk dakikasında 4-2 öne geçtikten sonra son dakikaya kadar yenik durumda bulunan Maccabi Electra, son periyotta yakaladığı 23-12'lik seriyle galibiyete ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maccabi Electra'da Blu 15, Rice 13, Tyus ve Hickman 10'ar sayı ile galibiyette büyük rol oynadı. CSKA Moskova'da Kaun 14 ve Teodosic 12 sayı kaydetti.

    - Maccabi Electra 2 sezonun ardından finalde

    Avrupa Ligi'nde en son 2011'de Barcelona'daki Dörtlü Final'de finale yükselen İsrail ekibi, iki sezonun ardından Milano'da yeniden finalist oldu.

    İstanbul'da 2012'de düzenlenen Dörtlü Final organizasyonun finalinde Olympiakos'a son saniye basketiyle 62-61 mağlup olan CSKA Moskova, bu kez Milano'da yarı finalde uzun süre önde götürdüğü karşılaşmayı son saniyelerde kaybederek, büyük bir şok yaşadı.

    Karşılaşma öncesinde Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow