hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor Avrupa'da yenilmez armada oldu!

    Trabzonspor Avrupada yenilmez armada oldu
    expand

    Basketbolda FIBA EuroChallenge Kupası L Grubu 2. tur ikinci maçında Rusya’nın Enisey Krasnoyarsk takımını 90-85 mağlup eden Trabzonspor Medical Park, ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında 8’inci maçından da galibiyetle ayrılarak namağlup unvanını sürdürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2008-2009 sezonunda Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele ederek ilk sezonunu yaşayan, geçen sezon Beko Basketbol Ligi’ni 9’uncu sırada tamamlamasına karşın FIBA EuroChallenge Kupası’na dahil edilen Trabzonspor Medical Park, 6 sezon sonra Avrupa hedefini gerçekleştirdi.

    Bu kupada ilk olarak F Grubu’nda Magnofit (Avusturya), Cluj-Napoca (Romanya), Atomerömü (Macaristan) takımlarıyla yer alan bordo-mavililer, 6 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak grubu lider bitirip 2. tura yükseldi.
    Kupada adını son 16 takım arasına yazdıran Trabzonspor Medical Park, 2. turda Rusya’nın Enisey Krasnoyarsk, Belçika’nın Belfius Mons ve Antwerp ekipleriyle L Grubu’nda yer aldı. Bordo-mavililer, ilk maçta Antwerp’i, ikinci maçında da Enisey’i sahasında mağlup ederek liderlik koltuğunda yer aldı.

    Enes Kanter döktürdü

    Avrupa’daki 8 maç

    Trabzonspor’un Avrupa’da bu sezon oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle

    04.11.2014 Trabzonspor-Medical Park - Atomerömü 103-81
    11.11.2014 Cluj-Napoca-Trabzonspor Medical Park 80-81
    18.11.2014 Trabzonspor Medical Park-Magnofit GK- 80-72
    02.12.2014 Atomerömü-Trabzonspor Medical Park 78-82
    09.12.2014 Trabzonspor Medical Parrk-Cluj-Napoca 91-72
    16.12.2014 Magnofit GK-Trabzonspor Medical Parak 67-77
    13.01.2015 Trabzonspor Medical Park-Antwerp Giants 89-79
    20.01.2015 Trabzonspor Medical Park- BC Enisey 90-85

    Rus tenisçi hayatını kaybetti!

    Mala’nın açıklamaları


    Kulüp genel menajeri Nihat Mala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci turdaki grup maçlarına Belçika’nın Antwerp Giants takımını 89-79 yenerek iyi bir başlangıç yaptıklarını, Rusya temsilcisi karşısında galip gelerek iyi sonuçlarını sürdürdükleri için mutlu olduklarını söyledi.

    İlk kez mücadele ettikleri Avrupa kupasında oynadıkları 8 maçtan da galibiyetle ayrılmanın önemli bir başarı olduğunu ifade eden Mala, "Önümüzdeki hedefimiz ilk 8’e yükselmek. Önümüzde 4 karşılaşma daha var. Aynı ciddiyetle maçlarımızı oynayarak bu gruptan da çıkmak istiyoruz" dedi.

    Mala, Rusya temsilcisi karşısında zor bir galibiyet elde ettiklerini dile getirerek, "Çok zor bir maç oldu. Grubun iddialı takımlarından birini yendik. Bu, taraftarımızın desteğiyle oldu. Muhteşem bir seyirci desteği vardı. Yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir taraftar grubu bizi destekledi. Trabzon’da basketbol sevdalılarının sayısı her geçen gün artıyor. Daha çok taraftarımız maçlara gelerek bize ciddi destek veriyor. Biz de onlarla emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

    Önlerindeki lig maçlarına bakacaklarını ifade eden Mala, hafta sonu Torku Konyaspor ile deplasmanda oynayacakları karşılaşmayla iyi sonuçlarını sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona - Atletico Madrid: 1-0 (Maç özeti)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow