hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor Medical Park: 76 - Belfius Mons-Hainaut: 68

    Trabzonspor Medical Park: 76 - Belfius Mons-Hainaut: 68
    expand

    Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası L Grubu 2. tur son maçında Trabzonspor Medical Park, Belçika'nın Mons-Hainaut takımını sahasında 76-68 yenerek, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Son maçında Le Mans'a yenilen Uşak Sportif ise kupaya veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor Medical Park, rakibinin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendirerek, sayılar üretti. Stipanovic, Nusret Yıldırım ve Bost'un basketleriyle bordo-mavililer, ilk periyodu 23-12 önde kapattı.

    İkinci periyotta da üstün oyununu sürdüren ev sahibi takım, bu kez kenardan gelen Ivanov, Velickovic ve Can Altıntığ'ın basketleriyle soyunma odasına 44-35 önde gitti.

    Trabzonspor Medical Park, üçüncü çeyreği de pota altında Stipanovic'in etkili oyunuyla 58-45 önde tamamladı. 

    Son çeyrekte Hardy ve Velickovic ile art arda üçlükler bulan bordo-mavililer, 33. dakikada durumu 69-52 yaparak, farkı 17 sayıya çıkardı. Bu dakikadan sonra iyice rahatlayan ve genç oyuncularına da şans veren Trabzonspor Medical Park, karşılaşmadan 76-68 galip ayrıldı.

    Trabzonspor Medical Park bu galibiyetle grubunu lider bitirerek, çeyrek finale adını yazdırdı.

    Uşak Sportif: 79 - Le Mans: 82

    Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası 2. tur J Grubu son maçında Muratbey Uşak Sportif, sahasında Fransa ekibi Le Mans'a 82-79 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibi karşısında üstünlük kuran Muratbey Uşak Sportif, Warren ve Sertaç'ın basketleriyle 3. dakikayı 9-4 önde tamamladı. İlerleyen dakikalarda iki takımda hücumda etkili olurken, ev sahibi ekip periyodu 25-20 önde bitirdi.

    İkinci periyotta daha etkili oynayan konuk ekip aradaki sayı farkını kapattı ve 15. dakika 32-32 sonuçlandı. İlerleyen dakikalarda oyunda üstünlüğü ele geçiren Le Mans devreyi 48-37 önde tamamladı.

    Üçüncü periyotta da etkili oyununu sürdüren konuk ekip, karşılaşmanın 25. dakikasını 57-47 önde geçti. Fransız ekibi Le Mans periyodu 62-56 önde bitirdi.

    Ataman'a tokat cezası

    Döndüncü periyotta Muratbey Uşak Sportif aradaki sayı farkını azaltmaya çalışsa da 35. dakika 73-61 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Muratbey Uşak Sportif son dakikalarda üst üstü sayılar bulmasına rağmen Le Mans karşılaşmayı 82-79 kazandı.

    Gruptaki son maçların ardından Fransız ekipleri Nanterre ile Le Mans çeyrek finale yükseldi. Avusturya ekibi Magnofit ile Muratbey Uşak Sportif kupaya veda etti.

    Finlandiya mucizesine imza atan adam Beşiktaş'ta

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow