hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den bir "Nasıl yani?" haberi

    Türkiyeden bir Nasıl yani haberi
    expand

    Torku Konyaspor forması giyen ABD'li oyuncu Joshua Mayo, devre arası tatilinden Türkiye'ye dönüşünde "giriş yasağı" olduğu gerekçesiyle ülkeye alınmadı. Torku Konyaspor ise sorunu çözmek yerine oyuncunun sözleşmesi fesh etmeyi tercih etti. Mayo'nun neden Türkiye'ye alınmadığını ise hiç kimse bilmiyor.

    Torku Konyaspor Basketbol Kulübü'nün Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, ABD'li oyuncu Joshua Mayo'nun Fransa'dan tatil dönüşünde Türkiye'ye giriş yapamamasının nedeninin belirsizliğini koruduğu belirtti.
     
    Turhan, "İçişleri Bakanlığı'ndan bize gelen yazıda 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında Türkiye'ye giriş yasağı olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine Türkiye'ye girişinin olmayacağını söyledikleri için Mayo ile olan sözleşmemizi fesh ettik" dedi.

    Sezon başında İtalya'nın Virtus Roma takımından Torku Konyaspor Basketbol'a transfer olan ABD'li oyuncu Joshua Mayo, devre arası nedeniyle ailesiyle birlikte gittiği Fransa tatili dönüşü Türkiye'ye giriş yapamadı. Bunun üzerine Mayo, tekrar geri döndü. Torku Konyaspor Basketbol kulübü de sözleşmeyi tek taraflı fesh etti. Mayo'nun Türkiye'ye giriş yapamamasının belirsizliğini koruduğunu belirten Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, oyunculara devre arasında verilen 5 günlük tatilin sonrasında bu olayın yaşandığını anlattı.
     
    Tunahan Turhan, şunları söyledi:

    "Oyuncumuza devre arasından sonra diğer oyuncularımıza olduğu gibi 5 günlük tatil verdik. Ailesiyle birlikte Fransa'ya gitti. Dönüşü geçtiğimiz cumartesi günü olacaktı ve biz de buradan uçak biletlerini aldık. Cumartesi günü Londra'dan uçağa bindi ve Türkiye'ye geldi. İstanbul'da havaalanında yapılan kontroller sonucunda Türkiye'ye giriş yasağı olduğu tespit edildi. Sınırdan içeriye alınmadı. Geri uçağa bindirilip gönderildi."

    Hadise'nin kardeşi göz kamaştırdı!


    TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI VARMIŞ

    Bu bilginin kendilerine ulaştıktan sonra araştırma yaptıklarını da anlatan Turhan,"Yaptığımız araştırmalar neticesinde çok fazla bir detaya ulaşamadık. Son olarak İçişleri Bakanlığı'ndan bize bir yazı geldi. Bakanlıktan bize gelen yazıda 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında Türkiye'ye giriş yasağı olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine Türkiye'ye girişinin olmayacağını söyledikleri için Mayo ile olan sözleşmemizi fesh ettik. Bunun dışında elimizde oyuncumuz şu sebeplerden dolayı Türkiye'ye giriş yapamadı diyecek bir şey yok. Bu kanunun maddelerine baktığımızda 140 tane madde var. Bunlardan hangisinin uygulandığı ile ilgili bir bilgiye sahip değiliz. Devlet de bize kesin şudur diye bir şey söylemiyor. Sadece bize verilen resmi evrakta '6 458 sayılı kanun kapsamında ülkeye giriş yasağı vardır. Onun için ülkeye girememiştir.' Gibi bir açıklama yapıldı." şeklinde konuştu.
     

    BİZE BİR ŞEY ANLATMADI

    Olay yaşandıktan sonra Mayo ile kulübün Başkan Yardımcısı Kerem Öten'in görüştüğünü de ifade eden Turhan, "Mayo, kendisi de ne olduğunu anlayamadığı, pek fazla bilgi sahibi olmadığı gibi şeyler söyledi. Bu durumdan kendisinin da rahatsız olduğunu belirtti. Bunların dışında bize bilgi vermedi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte gelmişlerdi. Birlikte geri döndüler."dedi.

    YAŞANTISI DÜZGÜNDÜ

    Mayo'nun 6 ay önce Konya'ya geldiğini ve ailesi ile birlikte yaşadığını da belirten Turhan, şunları söyledi:

    "Bu süre zarfında Konya'dan hiç çıkış yapmadı. İlk defa Konya'dan çıkış yaptı ve girişinde böyle bir problem yaşandı. Türkiye'de yaşanan bir olay neticesinde böyle bir durum olduğunu düşünüyoruz. Yaşantısı da çok düzgündü. Kendisi son derece düzgün ve karakterli bir oyuncuydu. Ailesi ile vakit geçiren, Konya'da sürekli gezen ve bizim çok memnun olduğumuz bir oyuncuydu. Kesinlikle sözleşmesini fesh etmeyi düşünmediğimiz oyunculardan bir tanesiydi. Önümüzdeki sezon için bile yeniden mukavele yapmanın planlarını yapıyorduk biz. Ama böyle bir olay meydana geldi."

    Nefes kesen 19 kış köşesi 


    6 AYLIK SÜREDE ADLİ OLAYA KARIŞMADI

    Mayo'nun Türkiye'de kaldığı süre içerisinde herhangi bir adli olaya karışmadığını da kaydeden Turhan, "Bizim kulübümüze ve kendisine herhangi bir olaya karıştığı, suçu olduğu, adli bir meselesi bulunduğu veya sınır dışı edileceğine dair hiçbir bilgi verilmedi." dedi.

    KULUBÜMÜZ MAĞDUR OLDU

    Yaşanan bu olaydan takımında etkilendiğini ifade eden Tunahan Turhan, "Burada en mağdur durumda olan biziz. Sosyal medyada takımdan gönderildiği yönünde eleştiriler var. En memnun olduğumuz, en iyi verim aldığımız bir oyuncuydu. Yarı devrede yaptıkları ortada. Biz kesinlikle göndermeyi düşünmüyorduk. Bu bizim kulübümüze zarar verdi. Şimdi biz devre arasında bir transfer yapmak durumunda kalacağız. Federasyona bir yabancı oyuncu alacağımız için tekrar bir para yatırmak zorunda kalacağız. Ayrıca devre arasında alınabilecek oyuncunun iyi seçilmesi lazım. Önümüzde Trabzonspor ile çok önemli bir maçımız var. Böylesine önemli bir maçta Mayo'nun eksikliğini çok hissedeceğiz. Bizimde arzu etmediğimiz bir durum meydana geldi. Transfer komitemiz çalışmalarına başladı. Yeni bir oyuncu arayışı içindeler."dedi.
     

    Çin'de internete yeni kısıtlama



    HEDEFİMİZ DEĞİŞMEDİ

    Hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmadığını da anlatan Turhan, "Takımımızı olabilecek en üst seviyede ligi bitirmesini hedefliyoruz. Kesinlikle düşmek gibi bir düşüncemiz yok. Alınan galibiyetlerden sonra Play- Of'u telaffuz etmeye başladık. Bu takımı biz play-of'a ve Avrupa'ya taşıyacağız. Hedeflerimiz bunlar."dedi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Cepte en çok onlar porno izliyor...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow