hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes: 57-66

    Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes: 57-66
    expand

    Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 8. hafta maçında deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 66-57 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da hücumlardan boş döndü.

    İlk basketi maçın başından 3 dakika 38 saniye sonra Perperoglou ile Anadolu Efes buldu. İyi savunma yapan lacivert-beyazlılar, Okben, Draper ve Perperoglou'nun basketleriyle periyodun bitimine 3 dakika 53 saniye kala 9-0 öne geçti. Maçta ilk basketini bitime 2 dakika 7 saniye kala Jankunas ile bulan Zalgiris Kaunas karşısında farkı artıran Anadolu Efes, ilk periyodu 16-2 önde kapadı.

    İkinci periyotta Gudaitis, Javtokas ve Milaknis ise sayı üreten Zalgiris Kaunas, 16. dakika içinde farkı 9 sayıya (9-18) indirdi. Ancak Draper, Okben ve Bjelica'nın basketleriyle farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, ilk yarıyı 32-20 önde tamamladı.

    Fenerbahçe Ülker Panathinaikos'a acımadı

    Üçüncü periyoda da iyi başlayan lacivert-beyazlılar, Okben'in 3 sayılık basketi ve Draper'in faul atışından bulduğu basketle 21. dakika içinde farkı 16 sayıya (20-36) çıkardı. Perperoglou ve McGrath'ın basketleriyle üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes, son periyoda da 48-36 önde girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son periyotta Lekavicius ve Anderson ile 3 sayılık basketler bulan Zalgiris Kaunas, 35. dakikada farkı 6 sayıya (46-52) indirdi. Anadolu Efes, Bjelica, McGrath ve Perperoglou'nun basketleriyle maçın bitimine 1 dakika 46 saniye kala farkı 11 sayıya (50-61) çıkardı. Mücadeleyi bırakmayan evsahibi ekip, Anderson ile bulduğu 5 sayı ile bitime 39 saniye kala farkı yeniden 6 sayıya (55-61) düşürdü. Ancak kalan sürede faul atışlarını Bjelica, Draper ve Perperoglou ile sayıya çeviren Anadolu Efes, karşılaşmadan 66-57 galip ayrıldı.

    İstanbul'daki ilk maçta rakibine 65-52 yenilen Anadolu Efes, bu galibiyetle ikili averajda avantajı lehine çevirdi.

    Grupta Anadolu Efes, 8 maçta 6. galibiyetini alırken, Zalgiris Kaunas ise 4. yenilgisini elde etti.

    Tarkan'ın dondurma reklamı fotoğrafları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow