hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'da iki Türk takımının final oynama hayali suya düştü!

    Avrupada iki Türk takımının final oynama hayali suya düştü
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Challenge Kupası yarı final rövanş maçında İtalya'nın Andreoli ekibini 3-2 yenmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık mağlubiyet nedeniyle kupadan elendi. Bu skorla Fenerbahçe Grundig'in finaldeki rakibi Andreoli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadelenin birinci setinde ilk teknik molaya 8-6 geride giren turuncu-lacivertli ekip, rakibinin etkili oyunu karşısında 11-7 geriye düştü. Daha sonra oyuna denge getirdi İstanbul Büyükşehir Belediyespor ikinci teknik molayı 16-14 önde geçti. Çekişmeli geçen ve üstünlüğün birkaç kez el değiştirdiği mücadelede ilk seti Andreoli 36-34 kazandı.

    İkinci sette attığı etkili servislerle kontrolü ele alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ilk teknik molayı 8-6, ikinciyi de 16-12 üstün geçti. Savunmada ve hücumda dağınık bir görüntü çizen rakibi karşısında rahat bir set çıkaran turuncu-lacivertli takım, ikinci seti 25-16 alarak durumu 1-1 yaptı.

    İkinci setteki ritmini üçüncü sete de yansıtan turuncu-lacivertliler teknik molaları 8-7 ve 16-12 önde geçtiği bu bölümdeki mücadeleyi de 25-21 kazanarak maçta 2-1'lik üstünlük yakaladı.

    Karşılaşmanın dördüncü setinde toparlanan konuk takım, teknik molaları 8-7 ve  16-13 üstün geçti. Yakaladığı tempoyla seti 25-19 kazanan İtalyan ekip durumu 2-2'ye getirerek son set öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un final umutlarını bitirdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyespor, tie-break setini 15-13 ve maçı da 3-2 kazanmasına rağmen, deplasmandaki ilk maçta aldığı 3-0'lık yenilgi nedeniyle kupaya veda etti. 

    Finale yükselen İtalyan takımı Andreoli, kupada mücadele eden diğer Türk takımı Fenerbahçe Grundig'in rakibi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow