hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi

    Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde finale yükseldi
    expand

    Fenerbahçe kadın masa tenisi takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi'nde Zamek Tarobrzeg'i eleyerek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk maçı deplasmanda 3-2 kazanan ve +4 set averajı elde eden Fenerbahçe, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda yapılan rövanş karşılaşmasını ise 3-2 kaybederken, rakibinden +1 set averajı daha kazandı. İki maç sonunda +5 set averajına sahip olan sarı-lacivertli ekip finale yükselmeyi başardı.

    Fenerbahçe'de ilk maçı Viktoria Pavlovich, Jia Jun'ya karşı 3-0 kazanırken, ikinci maçta ise Melek Hu, Han Ying'e 3-0 yenildi ve skor 1-1 oldu. Üçüncü müsabakada Ching Cheng, Renata Strbikova'yı 3-0'la geçip sarı-lacivertli ekibi 2-1 öne geçirdi. Ardından yapılan müsabakada ise Viktoria Pavlovich, Han Ying'e 3-2 yenilince, skorda yeniden eşitlik oluştu: 2-2. Ancak deplasmandaki ilk maçtan 4 set averajı bulunan sarı-lacivertli ekip, son müsabaka öncesi finale çıkmayı garantiledi.

    Eşleşmenin son oyununda Melek Hu'nun Jia Jun'a 3-2 mağlup olmasına ve maçın skorunun da  3-2 konuk ekip lehine gerçekleşmesine rağmen, sarı-lacivertli ekibin deplasmanda aldığı galibiyet ile elde ettiği +5 set averajı kendisini finale taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son iki sezonu ETTU Kupası şampiyonu olarak tamamlayan sarı-lacivertli ekip, ilk kez katıldığı ETTU Şampiyonlar Ligi'nde de adını finale yazdırarak başarılı performansını devam ettirdi. 

    Fenerbahçe, lider tamamladığı A Grubu'nda da karşı karşıya geldiği Alman ekibi Berlin Eastside takımına karşı finalde mücadele edecek ve ilk maçı 7-9 Mart tarihlerinde deplasmanda, rövanş maçını ise 21-23 Mart tarihlerinde İstanbul'da oynanacak.

    Almanya temsilcisine karşı gruptaki ilk maçını deplasmanda 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler, ikinci maçı ise evinde 3-1 kazanmıştı. Her iki ekibin de 10'ar puanla tamamladığı grupta Fenerbahçe set averajıyla lider, Berlin Eastside ise ikinci olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow