hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlham vermek için geldi: Inge de Bruijn

    İlham vermek için geldi: Inge de Bruijn
    expand

    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) düzenlediği Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu, Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Inge de Bruijn, "Genç yüzücülere ilham vermek için" İstanbul'a geldiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Olimpiyatların Kraliçesi" olarak tanına Inge de Bruijn'in için bugün TMOK'nin Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde tanışma toplantısı düzenlendi. İstanbul Boğazı'nda yarın gösteri yüzüşü yapacak olan Inge de Bruijn, Pazar günü de destek için geldiği 26. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın startını verecek.

    Toplantıya, TMOK Başkanı, IOC Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, TMOK Yönetimi Kurulu Üyesi, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Komisyon Başkanı Nihat Usta, isim sponsoru Samsung Electronics'in Türkiye Başkanı Yoonie Joung, en yaşlı yüzücü 84 yaşındaki Levent Aksüt, en genç yüzücü 14 yaşındaki Eda Güney, son dört yarışın birincisi Hasan Emre Musluoğlu, yüzülen 26 yarışa da katılan F. Nazan Göğen, yüzme severler ve basın mensupları katıldı.
    Inge de Bruijn, İstanbul'un kendisi için "Altın hatıralar" taşıdığını söyledi. İstanbul'daki 2 altın madalya kazındığını hatırlatan Inge de Bruijn, "Turist olarak da geldim. Genç yüzücülere ilham vermek istiyorum. Eşsiz bir deneyim. Daha önce böyle bir deneyimim olmadı. Boğaz'a girmek ve derinlere dalmak için sabırsızlanıyorum. 10 yıl boyunda günde 9 km yüzdüm. Şimdi günde 3-4 saat antrenman yapıyorum. Ben yarışta yüzücüleri neşelendireceğim" dedi. Inge de Bruijn, toplantıya katılanlar ve Genç Milli Yüzme Takımı yüzücüleri ile hatıra fotoğrafları da çektirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÜZELLİĞİYLE DE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

    'Geçilmez Inky' (Invincible Inky) lakaplı Inge de Bruijn, 8 Olimpiyat madalyası ve 5 Dünya şampiyonluğuyla adını spor tarihine yazdırdı. 1973 doğumlu yüzücü, 2000 Olimpiyat Oyunları'nda 50 ve 100 metre serbest ile 100 metre kelebekte altın madalya aldı.

    Bu 3 branşta dünya rekorlarının sahibi olmuştu. 2001 Dünya Şampiyonası'nda 50 metre serbest, 100 ve 50 metre kelebek kategorilerinde altın madalyaları toplayan Bruijn, 2003 Dünya Şampiyonası'nda 50 metre serbest ve 50 metre kelebek dallarında altın, 2004 Olimpiyat Oyunları'nda ise 50 metre serbestte altın, 100 metre serbest ve 100 metre kelebekte de gümüş madalyaların sahibi oldu. Inge de Bruijn aktif spor hayatı sırasında başarılarının yanında güzelliğiyle de adından söz ettirdi 2007'de profesyonel spor hayatına veda eden Bruijn, pek çok kadın yüzücü için idol olmayı sürdürüyor.

    Yarışın geçen yılki konuğu 'Torpido' lakaplı ünlü Avustralyalı Olimpiyat ve Dünya şampiyonu yüzücü Ian Thorpe'tu. Bir önceki yıl da Olimpiyat Şampiyonu ABD'li yüzücü Mark Spitz, Boğaziçi Yüzme Yarışları davetlisi olarak organizasyonda yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BİZİM İÇİN BÜYÜK GURUR"

    TMOK Başkanı, IOC Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, Pazar günü 1730 yüzücünün Asya'dan Avrupa kıtasına yüzeceğini söyledi. Uğur Erdener, "Ana sponsor Samsung bu yıl adını da vererek desteğini sürdürüyor" dedi. Samsung Electronics'in Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Türkçe yaptığı konuşmasında yarışa 10 yıldır destek verdiklerini belirterek "Yarışların artık Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı olarak anılacak olması bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı. Her katılanın kazandığı bu yarışta herkese başarılar diliyorumr" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow