hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tour de France'da 7. etap Trentin'in

    Tour de Franceda 7. etap Trentinin
    expand

    Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 7. etabını, Omega Pharma-Quick Step takımından İtalyan Matteo Trentin kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    101. Fransa Bisiklet Turu'nun 7. etabı, Fransa'nın Epernay bölgesi ile Nancy kenti arasındaki 234,5 kilometrelik parkurda düzenlendi. 25 yaşındaki İtalyan bisikletçi Trentin, 5 saat 18 dakika 39 saniyelik derecesiyle turdaki ilk zaferini elde etti.

    Cannondale takımının Slovak bisikletçisi Peter Sagan foto-finiş farkıyla ikinci, Lotto Belisol'dan Fransız Tony Gallopin ise üçüncü sırada yarışı tamamladı.

    Genel klasman liderine verilen "sarı mayo"yu taşıyan Astana takımından İtalyan Vincenzo Nibali, toplamda 29 saat 57 dakika ve 4 saniyelik derecesiyle ikinci sıradaki Danimarkalı takım arkadaşı Jakob Fuglsang ile arasındaki 2 saniyelik farkı korudu. Üçüncü sıraya ise liderle arasındaki farkı 44 saniyeye düşüren Cannondale takımından Slovak Peter Sagan yerleşti.

    Yarışta bazı kazalar da yaşandı. Bisikletçilerden Danny van Poppel, Darwin Atapuma ve Stef Clement yaşadığı kazalar nedeniyle etaba devam edemedi. 

    Yarışın 8. etabı, yarın Fransa'nın Tomblaine ile Gerardmer La Mauselainer bölgeleri arasındaki 161 kilometrelik parkurda yapılacak. 21 etaptan oluşan 3 bin 664 kilometrelik tur, 27 Temmuz'da başkent Paris'te sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow