hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Veronica Campbell-Brown masum bulundu

    Veronica Campbell-Brown masum bulundu
    expand

    Geçen yılın mayıs ayında verdiği numunede yasaklı maddeye rastlandığı için lisansı askıya alınan 7 olimpiyat madalyalı kadın sprinter Veronica Campbell-Brown, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kendisini masum bulduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doping numunesinde yasaklı madde "diüretik"e rastlandığı için 2013'ün mayıs ayından beri yarışmalardan geçici olarak men edilen kadınlar 200 metre 2004 ve 2008 olimpiyat şampiyonu atlet, menajerlik şirketi On Track'in internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, son birkaç aydır canının çok yandığını, ancak sonunda CAS'ın da masumiyetini onadığını belirtti.

    Kadınlar 200 metre 2011 Dünya şampiyonu Jamaikalı sporcu, 2 yıl ceza istemiyle yargılandığı dosyayı süratle CAS'a gönderdiği için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne (IAAF) teşekkür ederek, "Evet, 2013'ün büyük bölümünde yarışma ve 200 metre dünya şampiyonu unvanımı koruma fırsatını kaybetsem de yoluma devam edeceğim. Martin Luther King, haksız yere çekilen acının kurtarıcı niteliğinden bahseder ve ben de gereken bedeli ödediğimi söylemeliyim" ifadelerini kullandı.

    2013'ün ekim ayında toplanan Jamaika Atletizm Federasyonu (JAAA) Disiplin Kurulu, 31 yaşındaki Campbell-Brown'ın "doping kurallarını çiğnese de performans arttırıcı bir madde kullanmadığı"na hükmederek, sporcuya uyarı vermiş ve yarışmalara dönmesi için bir mahsur olmadığını kaydetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IAAF'den daha önce yapılan bir açıklamada da Campbell-Brown'ın durumunun, yasaklı maddenin bünyesine nasıl girdiğini ispatlaması halinde "hafif suç" kapsamında yer alabileceği bildirilmişti.

    "Hafif" kapsamına giren suçlarda, 2 yıllık men cezası yerine birkaç aydan bir yıla kadar men cezası verilebildiği gibi uyarıyla da yetinilebiliyor.

    Performans arttırma niyetiyle alınmayan bazı "belirlenmiş maddeler", Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) yönetmeliğinde de yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow