hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası Sembolik Penaltı Atışı Meydanı

    Dünya Kupası Sembolik Penaltı Atışı Meydanı
    expand

    Ünlü Peyzaj Mimarı Sunay Erdem ve Ünlü Mimar Günay Erdem Brazilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası için sembolik penaltı atışı meydanı tasarladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Takımımızın Dünya Kupasına gitme şansını son maçta şanssız bir şekilde yitirmişti. Dünya Kupasına takımımız belki gidemedi ama Türk mimarlarımızdan bir nebze teselli edici bir haber geldi. Erdem Mimarlar Dünya Kupanın yapılacağı en önemli şehirlerden Rio de Janeiro'da kupanın sembolik meydanı için bir proje tasarladı ve proje görücüye çıktı. 

    Dünya kupasında 32 takım yarışacak. Turnuvada insanları en çok heyecanlandıran olay gol olması. Gol anındaki coşku gece meydanda bir ışık oyunu ile çoşku bulacak. Meydandaki 32 noktadan sembolik bir penaltı atış noktaları da var. Projenin esas espirisi Arcos da Lapa'nın arkadlarını da futbol kaleleri olarak hayal edilmesi. Çocuklar meydandaki 32 noktalara bastıkça ışık süzmesi futbol topu şeklinde yükselip Arcos da Lapa'daki "futbol kalelerine" yönelecek. Belki de turnuvada her gol oluşunda toplar yükselecek ve Arcos da Lapa kalelerinden geçecek. Işıktan bir futbol şöleni!

    Günay Erdem ve Sunay Erdem kardeşler spor alanında ülkemizde de önemli projelere imza atıyorlar. Riva'daki Milli Takımlar Kampı'nın peyzaj düzenleme projesini'de hazırlayan Erdem Mimarlar'ın kampa Ay Yıdızlı simgesel özellik tasarladılar. Erdem Mimarlar'ın Türkiye ve Dünya'da 50'ye yakın ödülü bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow