hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası Yarı Final: Brezilya - Almanya: 1-7

    Dünya Kupası Yarı Final: Brezilya - Almanya: 1-7
    expand

    FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir farkla yenen Almanya, turnuva tarihinde 8. kez adını finale yazdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klose, kırılamaz denilen rekoru kırdı!

    24 yıl aradan sonra

    Brezilya'yı 7-1 yenerek tarihinin en ağır yenilgisini yaşatan Almanya, 24 yıl aranın ardından yeniden kupayı evine götürme şansını yakaladı.

    Turnuvaya G Grubu'nda Portekiz'i 4-0 yenerek başlayan Almanya, Gana ile 2-2 beraberliğin ardından ABD'yi 1-0 yenerek 7 puanla lider olarak ikinci tura yükselmişti.

    Cüneyt Çakır maça hazır

    Çeyrek finale kalma mücadelesinde Cezayir ile karşılaşan "Panzerler", 90 dakikası golsüz sona eren maçın uzatma dakikalarında Mesut Özil ve Andre Schürrle'nin golleriyle rakibini 2-1 yenerek son 8 takım arasına kalmıştı.

    Almanya, 1998'de evinde oynanan Dünya Kupası'nı müzesine götüren Fransa'yı ise savunma oyuncusu Mats Hummels'in karşılaşmanın ilk dakikalarında bulduğu golle yenerek evsahibi Brezilya ile oynamaya hak kazanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Breziya'yı tarihi farkla yenerek 12 yıl aranın ardından yeniden finale kalmayı başaran "Panzerler", daha önce oynadığı 7 finalin 3'ünden (1954,1974,1990) mutlu sonla ayrılmıştı.

    Final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00'de oynanacak.

    BREZİLYALI TARAFTARLARIN GÖZYAŞLARI

    Almanya'da final sevinci

    Almanya'nın 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya'yı 7-1 yenerek finale yükselmesi ülkede büyük bir sevinçle karşılandı.

    Karşılaşmayı Berlin'in sembolü olan tarihi Brandenburg Kapısı'nda izleyen binlerce taraftar, maçın ilk 30 dakikasında gelen 5 golün ardından final mutluluğu yaşadı. 

    Maçın bitiş düdüğüyle Almanya'nın büyük kentlerinde araçlarla konvoylar oluşturularak final coşkusu yaşandı.

    Brezilya-Almanya maçının Caps'leri

    Çılgın bir sonuç

    Maçın yıldız futbolcularından Thomas Müller maç sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada 7-1 lik skorun beklenilen bir skor olmadığını sonucun ''çılgın bir sonuç'' olduğunu ifade etti.

    Maçta hızlı top kazanıp bunları değerlendiren taraf olduklarını dile getiren Müller, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama bu burda kaldı. Diğer maça bakacağız, kaliteli bir takımız. Kupayı almak istiyoruz'' dedi.

    Öte yandan maçta bir golü bulunan Miroslav Klose ise dünya kupasında en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BREZİLYA HAİTİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

     Medyanın değerlendirmesi

    Bild gazetesi internet sitesinde, ''Teşekkürler sizi seviyoruz'' başlığını kullanarak, Brezilya karşısında tarihi galibiyet elde ederek finale yükselen futbolculara teşekkür etti.

    Süddeutsche Zeitung ise "Almanya, Rio'ya Brezilya ise evine gidiyor''başlığına yer vererek, Brezilya'nın kendi evinde şampiyon olmak istediğini ancak Almanya'nın tarihi bir galibiyet elde ettiğini belirtti.

    Kölner Express Gazetesi de teknik direktör Joachim Löw'ü kastederek, ''Jogi'nin gençleri tarih yazdılar'' başlığını kullandı.

    KELEBEK GİBİ UÇUP ARI GİBİ SOKTULAR

    Scolari, sorumluluğu üstlendi

    Brezilya'nın teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, yenilginin sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.

    Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Scolari, "Sonuç nedeniyle taraftarlarımızdan özür dilerim. Bu yenilgiye rağmen bizi destekledikleri için teşekkür ederim" dedi.

    "Tarihi" yenilginin sorumluğunu üstlenen Brezilyalı teknik adam, "Bu felaket sonucun sorumlusu benim. Her şey seçimlerim yüzünden oldu. Sorumluluk da benim" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7-1'in ardından Brezilya sokakları karıştı

    Karşılaşmanın sonucuyla oyuncularının sahadaki performansı arasında büyük farklılık olduğunu savunan Scolari, "Maçta kontrolü kaybettik. Normal bir durum değil ama futbolda bu da oluyor" diye konuştu.

    Brezilyalı teknik adam, istifa kararı alıp almayacağı yönünde ise bir açıklamada bulunmadı.

    Bu sonuçla Brezilya, 12 yıl aranın ardından evinde ilk kez yenildi ve Dünya Kupası yarı finallerinde ilk kez bir takım kalesinde 7 gol gördü. Daha önce turnuva tarihinde yarı finallerde alınan en farklı skor, 1954'te

    Dev maç Cüneyt Çakır'ın

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow