hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası'nda bombayı Bosna Hersek patlatacak!

    Dünya Kupasında bombayı Bosna Hersek patlatacak
    expand

    Eski Yugoslavya'nın yetiştirmiş olduğu en başarılı teknik direktörlerden biri olarak gösterilen Miroslav Blazevic (79), 2014 Dünya Kupası'nda mücadele edecek Bosna Hersek'in, Dünya Kupası'nda büyük bir başarıya imza atacağına inandığını belirterek, "Bosna Hersek'in gruptan çıkarak son 16 takım arasına adını yazdıracağına inanıyorum. O aşamadan sonra ise her şey mümkün" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Blazeviç, AA muhabirine Bosna Hersek ve Hırvatistan'ın turnuvadaki şanslarını değerlendirdi.

    Daha önce Bosna Hersek ve Hırvatistan'ın yanı sıra İran ve İsviçre milli takımlarını da çalıştıran Blazevic, Bosna Hersek'in Dünya Kupası'nda büyük bir başarıya imza atacağına inandığını söyledi.

    Blazevic, "Ben bu başarının geleceğine inanıyorum. Bunun aksinin düşünenler olabilir, onlar zaten hiçbir zaman iyi düşünmediler" diye konuştu.

    Bosna Hersek'in Dünya Kupası'nda herkesin dikkatini çekeceğine inandığını vurgulayan Blazevic, Manchester City forması giyen Boşnak forvet Edin Dzeko'nun ise turnuvanın gol kralı olabileceğine dikkat çekti.

    Blazevic, Bosna Hersek'in gruptan çıkarak son 16 takım arasına adını yazdıracağına inandığını belirterek, "O aşamadan sonra ise her şey mümkün" dedi.

    -"Dünya üçüncüsü olmak bir ayrıcalık"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turnuvanın açılış maçında bu akşam evsahibi Brezilya ile karşılacak olan Hırvatistan'ın teknik direktörü Niko Kovac'tan övgüyle söz eden Blazevic, "O harika biri. Kendi işini o kadar iyi yapıyor ki Brezilya ile oynayacağımız maçı kaybetmeyeceğimiz ümidine kapılıyorum. Hırvatistan, bana göre, bünyesindeki yetenekli futbolcularla turnuvanın sonuna kadar gidebilecek bir takım" şeklinde konuştu.

    Hırvatistan A Milli Takım Teknik Direktörü olduğu dönemde, 1998 Dünya Kupası'nda dünya üçüncüsü olan Blazevic, "Bu sadece sportif bir başarı değildi. Dünya üçüncüsü olmak, herkese nasip olmayan bir ayrıcalıktır" dedi.

    Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Travnik'te dünyaya gelen Hırvat asıllı teknik adam, Hırvatistan ile 1998 yılında elde ettiği dünya üçüncülüğün yanı sıra, Bosna Hersek'in de önemli noktalara gelmesine katkıda bulunmuştur. Blazevic ayırca, 1982 yılında, Dinamo Zagreb ile Yugoslavya Ligi'ni kazanarak, 24 yıl aradan sonra Zagreb ekibini şampiyon yapmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow