hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Favoriler Brezilya ve Arjantin

    Favoriler Brezilya ve Arjantin
    expand

    Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Schalke 04'te forma giyen Hollandalı futbolcu Klaas-Jan Huntelaar, 2014 FIFA Dünya Kupası'nın favorilerinin ev sahibi Brezilya ve Arjantin olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollanda'da teknik direktör Louis van Gaal'in Dünya Kupası için açıkladığı aday kadroda kendisine yer bulan golcü futbolcu, FIFA'nın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, turnuvanın Güney Amerika'da düzenlenmesinin Brezilya ve Arjantin için avantaj olduğunu belirtti.

    "Favorilerim Brezilya ve Arjantin" ifadesini kullanan Huntelaar, "İki ülke de harika oyunculardan oluşan güçlü kadrolara sahip. Üstelik Güney Amerika iklimine adapte olmaya çalışmayacaklar. Avrupa'dan gelenler başta olmak üzere diğer ülkeler, öncelikle şartlara alışmak durumundalar. Bu da performanslarına belli bir etki yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    - "Başarılı olacağımıza inanıyorum"

    Brezilya'nın evsahipliğinde 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Dünya Kupası'nın heyecanlı maçlara sahne olacağını dile getiren Huntelaar, turnuvada başarılı olabileceklerine inandığını kaydetti.

    B Grubu'nda son şampiyon İspanya, Şili ve Avustralya ile zorlu karşılaşmalara çıkacaklarını hatırlatan 30 yaşındaki futbolcu, "Bir önceki turnuvanın finalinde yenildiğimiz İspanya güçlü bir kadroya sahip. Şili her zaman sürpriz yapabilecek bir ekip. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda da bunu gösterdiler. Avustralya'yı da küçümsememeliyiz. Grup maçları büyük heyecana sahne olacak. Gruptan çıkıp sonraki turlara ilerleyerek, başarılı olacağımıza inanıyorum. Ancak güçlü rakiplerimiz var ve her maça yüzde 100 konsantre olmamız gerek" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası finalinde İspanya'ya kaybederek ikinciliği elde eden Hollanda'nın, genç ve tecrübeli oyuncuların karışımından oluşan iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Huntelaar, "Avrupa'nın büyük kulüplerinde üst düzey futbol oynayan tecrübeli isimlere sahibiz. Ancak kadrodaki bazı genç oyuncularımızın yapacağı ekstra katkılar da bizim için çok önemli olacak. Genç ve tecrübeli futbolcuların karışımından oluşan bu kadronun bizi ileriye taşıyacağını düşünüyorum" dedi.

    Dünya Kupası'nda olabildiğince fazla oynamak istediğini aktaran Huntelaar, Manchester United'ın golcü oyuncusu Robin van Persie ile aralarında bir çekişme olmadığını ve forvet hattında iyi bir ikili oluşturabileceklerini de sözlerine ekledi.

    Bu sezon sakatlıklar nedeniyle Bundesliga'da birçok maçta forma giyemeyen Huntelaar, Schalke 04'te çıktığı 21 karşılaşmada 14 gol buldu. Başarılı futbolcu, Hollanda Milli Takımı formasıyla ise oynadığı 61 maçta rakip filelere 34 gol gönderdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow