hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finalin adı: Almanya - Arjantin

    Finalin adı: Almanya - Arjantin
    expand

    2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda'yı penaltı atışları sonucunda 4-2 yenen Arjantin, tarihinde 5. kez adını finale yazdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finalde Almanya'nın rakibi olan Arjantin, 28 yıl aranın ardından üçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşamak için sahaya çıkacak.

    F Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Arjantin, Nijerya'nın önünde lider olarak ikinci tura yükselmişti. Grupta Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0 ve Nijerya'yı 3-2 yenen Güney Amerika temsilcisi, ikinci turda İsviçre'yi uzatmalarda 1-0, çeyrek finalde de Belçika'yı 1-0'lık skorla geçmişti. "Tangocular", şu ana kadar 8 gol atıp 3 gol yedi.

    Oynadığı 5. yarı finalinde de rakibini mağlup ederek finale kalmayı başaran Arjantin, daha önce oynadığı 4 finalin 2'sinden (1978 ve 1986) mutlu sonla ayrılmıştı. Arjantin ve Almanya'nın 1990 yılındaki bir önceki final karşılaşmasında o zamanki adıyla Batı Almanya rakibini 1-0 yenerek kupayı kazanmıştı.

    Dünya Kupası Yarı Final: Hollanda - Arjantin: 2-4

    Almanya ile Arjantin arasındaki final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00'de oynanacak. Yarı finallerin kaybedenleri Brezilya ile Hollanda'nın 12 Temmuz Cumartesi günü başkent Brasilia'daki Nacional Stadı'nda oynayacağı üçüncülük maçı ise TSİ 23.00'te başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya-Almanya maçının Caps'leri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow