hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Messi derken James çıktı, ters köşeye yatırdı"

    Messi derken James çıktı, ters köşeye yatırdı
    expand

    Luis Suarez'in ısırık cezasından sonraki ilk karşılaşma Uruguay için hüsran oldu. Jose Pekerman yönetiminde Kolombiya, tarihi bir maça imza atarak kupada ilk kez çeyrek finale yükseldi. Herkesin dilinde tek bir isim vardı: James Rodriguez... Maradona şaşkındı... İşte maçın hikayesi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Luis Suarez'in ısırık cezasından sonraki ilk karşılaşma Uruguay için hüsran oldu. Jose Pekerman yönetiminde Kolombiya, tarihi bir maça imza atarak kupada ilk kez çeyrek finale yükseldi. Yüzlerinde Suarez maskeleriyle maçı izleyen Uruguaylı taraftarlar, takımlarının istedikleri oyunu oynamamasıyla tam bir hayal kırıklığıyla stadı aceleyle terk ederken, Kolombiyalı taraftarlar ise sadece Uruguay gibi bir ekibi yenmiş olmanın değil, harika bir oyun sergilemiş olmanın haklı gururunu da yaşıyorlardı.

    Uruguay-Kolombiya maçına kadar Messi'nin Nijerya'ya attığı gol en iyi gol kabul ediliyordu ancak James Rodriguez'in 27. dakikada önce topu göğsünden yumuşatarak sonra filelere gönderdiği gol için "Messi'nin golünü geçti" yorumu yapılıyor.

    İçimizden biri: James Rodriguez

    Türkiye'de isminin okunuşu Hames mi James mi olduğu tartışılan Kolombiyalı 22 yaşındaki oyuncu hiç kuşkusuz günün yıldızıydı. Maradona "de zurda" programında Rodriguez'in kendisini şaşkınlığa uğrattığını kabul ederek, "Hepimiz Messi'den Neymar'dan bahsederken bu James çıktı bizi ters köşeye yatırdı" sözleriyle genç yıldızı övdü.

    Kolombiya'nın başarısından Arjantinli hoca Jose Pekerman'ın payı yadırganamaz. 2012'den Kolombiya'nın başına gelen Pekerman takıma yeni bir kişilik kazandırarak her geçen gün daha umut vaat eden bir ekibe dönüştürdü. Pekerman yönetiminde oynanan 26 maçın 17'si galibiyet 6'sı beraberlikle sonuçlanırken sadece üç maç yenilgi kaydedildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2014 Dünya Kupası'ndan tuhaf rakamlar!

    LUGANO: "SUAREZ'E YAPILAN İNSAN HAKLARI İHLALİ"

    Uruguay - Kolombiya maçının en ilginç anekdotu sakatlığı dolayısıyla yedek listesine bile giremeyen Diego Lugano'nun sarı kart almasıydı.

    Maç sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Lugano, "Ben yedek oyuncu bile değildim niye bana sarı kart gösterdi ben de anlamadım" dedi.

    Suarez'e verilen ceza hakkında ne düşündüğü sorusuna, "insan hakları ihlali" yanıtı veren Lugano şöyle devam etti:

    Oyuncu değişikliğinde tabelaya dikkat ettiniz mi?

    "Bir insan, bir oyuncu seksen bin kişilik bir stada giremesin, arkadaşlarının kaldığı otele adımını bile atması yasaklansın, profesyonel oyuncusu olduğu ekibin 4 ay boyunca antrenmanlarına bile katılamasın, çalışmasına izin verilmesin... Bu futbol sahasında yapılan bir hatayı cezalandırma değil, tamamen insan hakları ihlalidir. Barbarlıktır. Demokrasi ve ifade özgürlüğü için mücadele etmiş temel düzeyde duyarlığı olan herhangi bir gazeteci bu ihlalin karşında olmalıdır. İşini yapmalıdır. Açıkçası bu konuda böyle düşünmeyen birinin ahlak ve etik değerlerine şüpheyle yaklaşırım." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kolombiya karşısında gol yollarında yeterli fırsat yaratamadıklarını ve organize olamadıklarını söyleyen Lugano, "Kolombiya kazandı, çünkü bizden iyi oynadı" dedi ve Türk futbolseverlere selam gönderdi. 

    Brezilya'nın en kötü 9 numarası: Fred caps'leri

    TEO GUTİERREZ: "TÜRKİYE BANA KARİYER KAPILARINI AÇTI"

    Eski Trabzonsporlu oyuncu Teo Gutierrez ise Kolombiya'nın ortaya koyduğu oyundan çok memnun olduğunu söyleyerek, "Çok mutluyuz çünkü bugün tarihi bir sonuç aldık. İlk defa dünya kupasında çeyrek finale yükseldik" dedi.

    "Senin oyununu görünce Türkiye'de birçok futbolsever 'Teo'yu nasıl kaptırdı' diye hayıflanıyor. Bir gün yeniden Türkiye'ye dönme şansın var mı?" sorusunu, "Türk halkına gerçekten çok teşekkür ederim. Müteşekkirim hepinize. Bana kariyer kapılarını açtınız. Bir gün yeniden Türkiye'de oynamayı çok isterim" diye yanıtladı.

    Trabzonspor'dan teklif gelirse oynar mısın sorusu karşısında gülümseyen Teo, "Türkiye'de benim için en iyisi olacak ekipte oynamak isterim" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    James Rodriguez hakkında bilmeniz gereken 7 şey

    BALANTA: "TÜRKİYE İYİ BİR ALTERNATİF OLABİLİR"

    Galatasaray'ın peşinde olduğu söylenen Kolombiyalı oyuncu Alvarez Balanta ise şimdiye kadar kendisine doğrudan ulaşan herhangi bir teklif olmadığını söyledi.

    Balanta, "Türk ve Arjantin basınında çıktığını söylediğiniz haberleri hiç duymadım ama basında bazen böyle haberler çıkabiliyor sonra yalanlanıyor. Ancak kulüp ya da menajerimle bağlantıya geçildiyse de konu hakkında bana verilmiş bir bilgi yok" dedi. 

    "Türkiye'de oynamak ister misin?" sorusunu "Benim için iyi bir alternatif olabilir" sözleriyle yanıtlayan Balanta, hangi ekipte oynamak istediği sorusunu yanıtsız bıraktı.

    Monaco Falcao için Real Madrid'le görüşmeyi kabul etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow