hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oklu ve mızraklı yerliler polisle çatıştı

    Oklu ve mızraklı yerliler polisle çatıştı
    expand

    Brezilya'da, FIFA 2014 Dünya Kupası'nı protesto eden geleneksel kıyafetli bir grup yerli ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya basınında yer alan haberlere göre, Dünya Kupası'na harcanan bütçeyi yüksek bulan yüzlerce gösterici, Brezilya'nın başkenti Brasilia'da National Stadyum'da sergilenen dünya kupasına ulaşmak istedi.

    Kentin ana caddelerinden birisini trafiğe kapatan eylemcilere, geleneksel kıyafetli bir grup yerliler de destek verdi. Başkentteki kongre binasının bulunduğu arazide yer hakkı talep eden yerliler, çıkan çatışmada güvenlik güçlerine ok, diğer eylemciler ise taş attı. Güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullandığı müdahalede sırasında bir polis memuru okla yaralandı.

    Galeri

    Öte yandan, Brezilya'nın büyük kentlerinde kamu sektöründeki grevler de devam ediyor. Kupa mücadelesinin başlamasına 15 gün kala, maçların oynanacağı kentlerden Salvador'da, Yerel Otobüs Şoförleri Sendikası ile hükümet arasında ücret ve çalışma koşulları konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine halk otobüsü seferleri yapılamıyor. Sao Paulo'da ise öğretmenlerin grevi de 23 Nisan'dan bu yana devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow