hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prandelli İtalya Milli Takımı ile devam edecek

    Prandelli İtalya Milli Takımı ile devam edecek
    expand

    İtalya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Cesare Prandelli, milli takım ile sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya kupası finalleri için hazırlıklarını Coverciano’daki tesislerinde sürdüren İtalya Milli Takımı’nın bugünkü çalışması öncesinde imza töreni yapıldı. 

    İmza töreninde konuşan Prandelli, sözleşmenin detayına girmeyeceğini, önlerinde şu an önemli bir hedefin bulunduğunu ve buna odaklanmaları gerektiğini belirterek eylül ayından itibaren yeni projeler üstüne yoğunlaşacaklarını söyledi.

    Prandelli, daha önce sözleşme için prensipte anlaşmaya vardıklarını ancak kontratın formüle edilmesi için bu zamanın geçmesi gerektiğini kaydetti.

    Teknik direktör Cesare Prandelli, dünya kupası finalleri için 23 kişilik listenin Londra’da yapacakları hazırlık maçından sonra belli olacağını bildirdi.

    Yeni sözleşmenin güç verip, vermeyeceği sorusuna Prandelli, "Dünya kupası bir kontrattan çok daha öte bir şey. Oyuncular, teknik direktörün sözleşmesinden etkilenmemeli. Bunlar farklı şeyler. Sanmıyorum oyuncular bundan dolayı daha az kararlılıkla oynasın" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya Futbol Federasyonu FIGC’ten yapılan açıklamada da daha önce prensipte alınan "Cesare Prandelli ile 2016’ya kadar devam" kararının imzaya döküldüğü ifade edildi.

    Prandelli, “Gök mavililer” olarak anılan milli takımın başında ilk maçına 10 Ağustos 2010'da Fildişi Sahilleri ile oynanan özel maçta çıktı. Tecrübeli teknik adam, bugüne kadar takımının başında çıktığı 51 maçta, 24 galibiyet, 15 beraberlik, 12 de yenilgi aldı.

    Prandelli yönetimindeki İtalya, katıldığı ilk turnuva olan 2012 Avrupa Şampiyonası’nda sürpriz yaparak finale çıkma başarısı göstermiş ancak İspanya’ya kaybetmişti.

    Brezilya’nın geçen yıl ev sahipliği yaptığı konfederasyon kupasında ise İtalya üçüncü olmuştu.

    2014 Dünya Kupası eleme gruplarında fazla zorlanmadan finallere katılma bileti alan İtalya, finallerde D Grubu'nda, Uruguay, İngiltere ve Kosta Rika ile mücadele edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow