hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uruguay Teknik Direktörü FIFA'daki görevinden istifa etti

    Uruguay Teknik Direktörü FIFAdaki görevinden istifa etti
    expand

    2014 FIFA Dünya Kupası'nda ikinci tura yükselen Uruguay Milli Takımı'nda teknik direktör Oscar Tabarez, golcü futbolcu Luis Suarez'e verilen "ısırık" cezasını protesto ederek FIFA'daki Strateji Belirleme Komitesi'ndeki görevinden istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uruguay'ın Kolombiya ile oynayacağı ikinci tur karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısına katılan deneyimli teknik adam, FIFA'daki görevinden ayrıldığını duyururken, "Böyle bir kararın alınması için baskı uygulayan kişilerden oluşan bir organizasyonun parçası olmak mantıklı değil. Verilen aşırı bir ceza. Çoğu zaman günah keçisinin de hakları olan bir insan olduğunu unutuyoruz" ifadelerini kullandı.

    FIFA 2014 Dünya Kupası 2. tur eşleşmeleri

    - Chiellini'den Suarez'e destek

    Suarez'in ceza almasına neden olan ısırığa maruz kalan İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini de FIFA tarafından uygulanan yaptırımların aşırı olduğunu ifade etti.

    Kişisel internet sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Chiellini, "Karar mercilerinin disiplin müdahalelerini her zaman anlaşılır bulmuşumdur. Ancak bu defa cezanın aşırı olduğuna inanıyorum. Sahada olup biten bir olay için Suarez'e karşı intikam ya da kızgınlık hissetmiyorum. Zor bir dönemden geçecek Luis ve ailesi için üzgünüm" değerlendirmesinde bulundu.

    Dünya Kupası grup maçında Chiellini'yi ısırmaktan 9 milli maç ve 4 ay futboldan men cezası alan Suarez, geçmiş yıllarda iki kez daha bu tip cezalara çarptırılmıştı. İlk olarak  2010 yılında Ajax forması giyerken PSV Eindhoven'dan Otman Bakkal'ı ısıran 27 yaşındaki futbolcu, Hollanda Futbol Federasyonu tarafından 7 maç oynamama cezası almıştı. 2013 yılında İngiltere Premier Lig'de Liverpool ile Chelsea arasında oynanan maçta bu kez Chelseali defans oyuncusu Branislav Ivanovic'i ısıran Suarez, daha sonra rakibinden özür dilemesine rağmen verilen ceza sonrası yeşil sahalardan 10 maç uzak kalmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow