hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe- Eskişehirspor maçının ardından teknik direktörler konuştu

    Fenerbahçe- Eskişehirspor maçının ardından teknik direktörler konuştu
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamasında oyundan kopmalar ve bazı oyuncuların konsantrasyon düşüklüğünden etkilendiklerini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Zaman zaman oyundan kopmalar oldu. Bazı oyuncuların konsantrasyon düşüklüğünden de etkilendiğimizi gördük. Bütün oyuncularımla bu maçtan ders çıkardık. Nasıl ki 4 puan geriden gelip lider olduysak, bu maçta da oyuncularımla beraber bazı şeyleri gördük. Bundan sonra bu tip hataları yapmamak için daha iyi çalışarak, bundan sonraki maçlarda daha iyi mücadele vererek, daha agresif olarak, bu tip kayıpları yaşamak istemiyoruz. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Sonuçta kaybedebilirdik de... Bu bir puan bundan sonraki maçlar için bize bir ışık olacak" dedi.

    Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında hakemleri geçmenin zor olduğunu ifade ettiği sözleri hatırlatılarak "Sizin şikayetiniz var mı?" şeklindeki soruya Kartal şu cevabı verdi: "Baktığınız zaman, hakemler bizim sahamızda bu kadar rahat kırmızı kart gösterebiliyorlarsa, Ertuğrul hocaya söylüyorum bunu ben... İçeride arkadaşlar iki net penaltımız var dedi, biri verildi, bir tane de verilmeyen penaltı var. Her maç hemen hemen hakemler direkt bizim oyuncularımızı atabiliyorsa, rakip takım hakemi nasıl geçememiş ben bunu anlayamıyorum. Buraya her gelen takımın futbolcularının yere yatmasından, biz neredeyse futbol oynayamıyoruz. Oyunu soğutuyorlar. Sedye geliyor, geri gidiyor. Adam 10 takla atmış, sakatlanmış, dışarı çıkıyor, bir saniye sonra oyuna giriyor. O zaman burada bir yanlışlık yok mu? Önce buralara bakalım." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Kartal, Galatasaray'ın Gaziantepspor maçında attığı gol sırasında hakem Özgür Yankaya'nın hareketinin sorulması üzerine ise "Yorum yapmak istemiyorum. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

    Eskişehirspor cephesi

    Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, tartışmalı bir penaltıyla 2 puan bıraktıklarını belirtti.Ertuğrul Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Kazanabileceğimiz bir maç oynadık. Oyunun son bölümünde rakibin eksildiği dönemde bulduğumuz pozisyonu değerlendirdik. Ancak sonra 90 artıda yine tartışılacak bir pozisyonda, burada 2 puan bıraktık" ifadelerini kullandı.

    Emre Belözoğlu maç sonrası kendisini savundu

    Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam şu şekilde: "Yenilmediğimiz Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında olduğu gibi, bu maçta da çok kritik iki tane hakem kararı, maça damgasını vurdu. Birincisi Volkan'ın ceza sahası dışında Funes Mori'nin pozisyonunda topu elle karşılaması, ikincisi de 90+3. dakikada penaltı. Penaltı pozisyonunda hakem Tolga Özkalfa'nın önü çok açık, pozisyonu da çok net görüyor. Berkay'ın vücuduna top geldikten sonra, 'devam' diyor. Sonra arkadan kim, o çok açık ve net gördüğü kararı nasıl değiştirtti, merak ediyorum. İstanbul'da oynadığımız dönemde bu hatalar oluyor. Hakemlerimiz henüz bu baskıyı üzerlerinden atmış görünmüyorlar. Bu hatalar geçmişte de oldu, bugün de oluyor, yarın da olacak gibi görünüyor. Çıkacaksınız aslanlar gibi mücadele edeceksiniz, hiçbir olumsuzluktan etkilenmeden maçı kazanacaksınız. Elinizdeki imkanlarla, bütçelerle böyle iyi takımlara karşı mücadele edeceksiniz. Bana 'Bursaspor'dan sonra başka bir Anadolu takımı şampiyon olur mu' diye sormuşlardı. Bu şartlarda, bu düzende hiç mümkün değil. Benim Türk futbolundan ümidim kopuyor. Türkiye'de ilk defa bir takım 120 kilometrenin üzerinde koşmuş. O da bugün Eskişehirspor oldu. Koşuyoruz, zaten genç bir takımız. Genç olmanın dezavantajları da oluyor. İstemediğimiz hataları da yapıyoruz. Bu da bazen bize pahalıya mal oluyor"dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivasspor maçından sonra istifa edeceğinin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine açıklamlarda bulunan Sağlam, "Sabırsızlık bizim ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi. Ülke futboluna baktığımız zaman bu aceleciliğimizden, sabırsızlığımızdan öyle antrenörleri harcamışız ki. Bugün dünya futbolunda söz sahibi insanlar geldi, nasıl gitti. İşte çok daha yeni İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü gitti. Ondan önce Mancini, Avrupa Şampiyonu olan Aragones, Del Bosque gitti. Bu ciddi bir sıkıntı. Bu bizim de başımıza geliyor. Türk futbolunun gelişmesini engelleyen birçok sorunla yüz yüzeyiz. Bunların ortadan kalkması için kimse bir şey yapmıyor" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlam, Eskişehirspor'un 21 Yaş Altı Takımındaki oyuncuların hiçbirinden memnun olmadığını ifade ederek, "Fenerbahçe 19 Yaş Altı takımıyla maça çıktı, 5-0 yenildiler. Onlara çok kızgınım. Bu performanslarıyla maça değil antrenmana dahi çıkamazlar" dedi.

     Fenerbahçe kendi sahasında berabere kaldı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow