hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alonso'ya göre Ricciardo'nun şampiyonluk şansı yok

    Alonsoya göre Ricciardonun şampiyonluk şansı yok
    expand

    Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, bu sezon Mercedes sürücüleri dışında yarış kazanan tek isim Red Bul-Renault'dan Daniel Ricciardo'nun şampiyonluk şansı olmadığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alonso, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, bu yıl gösterdiği performanstan ötürü birkaç kez övdüğü Ricciardo'nun, Mercedes sürücülerinin 2. turda birbirine çarptığı Belçika Grand Prix'sinde sezonun 3. galibiyetini almasının, şampiyonluk yarışında bir şeyi değiştirmeyeceğini öne sürerek, "Harika iş çıkartmayı ve herkesi şaşırtmayı sürdürüyor ama bu yıl Mercedes dışında bir takımdan şampiyon çıkması kulağa gerçekçi gelmiyor. Hala Mercedes'in büyük bir üstünlüğü var. Belçika'daki sıralama turlarında diğer takımlara 2 saniye fark attılar" ifadelerini kullandı.

    Son yarışta aldığı birincilikle puanını 156'ya çıkaran ve 2. sıradaki Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile arasındaki farkı 35'e indiren Ricciardo'nun "pilotlar klasmanı için mücadeleyi bırakmayacağı" yönündeki açıklamasına katılmadığını dile getiren Alonso, "Mercedesler, yarışları tamamladıkları sürece avantajlarını arttırmaya devam edecek ancak onlar dışında biri kazanacaksa, şu an için onun Ricciardo olduğunu söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

    Sezonun bitimine 7 yarış kala Mercedes'ten Nico Rosberg, 220 puanla pilotlar klasmanının zirvesinde yer alıyor. Alman sürücüyü, 191 puanla takım arkadaşı Hamilton, 156 puan toplayan Ricciardo ve 119 puanı bulunan Alonso takip ediyor.

    Ricciardo'dan peş peşe 2 zafer

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en kötü otomobili: Yugo

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow