hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Çakar çıldırdı!

    Ahmet Çakar çıldırdı
    expand

    Savcılık, yorumcu Ahmet Çakar’ı, eski MHK Başkanı Zekeriya Alp ile hakemler Tolga Özkalfa ve Özgür Yankaya’nın fotoğraflarının üzerine çarpı koyduğu ve Anadolu takımlarına soykırım yapıldığını söylediği için 3 ay maç izlemekten men etti. Çakar ceza sonrası açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası olarak bilinen 6222 sayılı yasaya göre ilk defa bir televizyon yorumcusuna ceza geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İdarim Yaptırım Bürosu, Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar’ı, eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriye Alp ile hakemler Özgür Yankaya ve Tolga Özkalfa’nın fotoğraflarının üzerine çarpı işareti koyup ekrandan gösterdiği ve Anadolu takımlarına soykırım yapıldığını söylediği için sportif alanlara girmekten 3 ay men edildi.

    Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanan M.A.E.'nin annesi konuştu

    ZEKERİYA ALP’İN İSTİFASININ YOLUNU AÇTI

    Çakar’ın mahkemeye başvurup itiraz etme hakkı bulunuyor. Çakar, Beyaz TV’de 30 Kasım’da yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ isimli programda hakemler Yankaya ve Özkalfa’yı yönettikleri maçlarda eleştirdikten sonra MHK Başkanı Alp’e tepki gösterip üçünün de fotoğrafını çizmişti. Çakar’ın bu hareketi kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Zekeriya Alp, Çakar’ın yanısıra Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın sert açıklamaları sonrası 16 Aralık’ta MHK başkanlığından istifa etmişti.

    Buz tutunca...

    PDFK KIZIL’I AFFETTİ AMA TAHKİM ETMEDİ

    Öte yandan Alp hakkında yaptığı açıklamalara PFDK’nın cezaya gerek görmediği İbrahim Kızıl’a Tahkim Kurulu’nda 45 günlük hak mahrumiyeti cezası geldi. Nadir görülen bir şekilde TFF Hukuk Kurulu’nun PFDK kararına itiraz etmesi sonrası Tahkim, Kızıl’ın 7sportmenliğe aykırı açıklama’ yaptığına hükmedip 45 gün hak mahrumiyetinin dışında 30 bin TL de para cezası verdi. Kızıl, MHK’nın şaibeli olduğunu ve Alp’in de tarafsız olmadığını öne sürmüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇAKAR: KULÜPLERİ SOYANLAR BEYEFENDİ, BEN HOLİGAN!

    Ahmet Çakar, aldığı cezayla ilgili olarak Hürriyet'e çarpıcı açıklamalar yaptı... Çok kırıldığını ifade eden Çakar, “Hakem odası basanlar sporda şiddeti körüklemeyecek, kulüplerin içini soyanlar, vergilerini vermeyenler, futbol beyefendi olacaklar ama ben bir holigan olacağım! Yazıklar olsun” dedi. Çakar, şöyle devam etti:

    Emeklilikte 30 yıl sınırının iptalinden kimler yararlanabilecek?

    "ZEKERİYA ALP'İN KENDİSİ DE KABUL ETTİ"

    "Öncelikle bu karara çok kırıldım. Medya hayatımda çok fazla tazminat cezası yedim ve bunların hepsi de doğruydu. Ama, 6222 sayılı yasaya dayanarak beni 3 ay maçları izlemekten alıkoyan, bana 6 bin TL, kanalıma da 123 bin lira para cezası kesen mantığı anlamam mümkün değil. Bu cezanın gerekçesi ne? İki önemli hakem hatasının yaşandığı bir haftada MHK Başkanı, Özgür Yankaya ve Tolga Özkalfa’nın üstünü çizmişim. Aynı programda Ekrem Kan’ı ise alnından öpmüşüm. Bir yorumcu böyle bir tiyatral gösteriyle yorum yapamayacaksa ne yapacak? Kaldı ki Zekeriya Alp, o iki hakemin hata yaptığını bir gün sonra kendisi kabul etti! Bir hafta sonra da Ertem Şener ile Sinan Engin’in üstünü çizdim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cesur pozlar

    "HAKEM HATALARI NEDENİYLE SOYKIRIM YAPILIYOR"

    Anadolu takımlarına hakem hataları nedeniyle soykırım yapıldığını ve soykırımın da çok kötü bir şey olduğunu söyledim. İbrahim Kızıl MHK, Ünal Aysal da Cünet Çakır için şaibelidir diyecek, hakem odası basanlar sporda şiddeti körüklemeyecek, kulüplerin içini soyanlar, vergilerini vermeyenler, futbol beyefendi olacaklar ama ben bir holigan olacağım, 6222’den ceza yiyeceğim; sporda şiddeti körükleyeceğim öyle mi? Gerçekten çok kırıldım! Üstelik spordaki şiddete beş kurşun yemiş ve halen faili meçhul olan da benim. Yazıklar olsun. Ama hukuka saygım var. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine itiraz hakkımız var ve bunu da kullanacağım. Olmadı Anayasa Mahkemesi, olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar gideceğim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nimet Abla'nın sırrı buymuş!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow