hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyaspor UEFA'ya gitmek için TFF'ye başvurdu

    Antalyaspor UEFAya gitmek için TFFye başvurdu
    expand

    Antalyaspor, Eskişehirspor'a bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verilmesi üzerine UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UEFA Tahkim Kurulu'nun Eskişehirspor'a tedbiren 1 yıl Avrupa'dan men cezası verdiğini hatırlattı. Bu cezanın ardından Avrupa Ligi'ne katılmak için TFF'ye yazılı ve sözlü başvuruda bulunduklarını ifade eden Gencer, "Statü, UEFA Avrupa Ligi'ne Süper Lig'den 2, Türkiye Kupası'ndan 1 takımın katılmasını öngörüyor. Kupadan katılacak Eskişehispor yarı finalde bizi elediği için Avrupa Ligi'ne bizim gitmemiz gerekiyor. Avrupa'ya gitmek bizim hakkımız. Sürecin lehimize neticeleneceğini tahmin ediyoruz" dedi.

    Avrupa'ya gitmeleri halinde belirleyecekleri teknik direktörün istekleri doğrultusunda yeterli bir kadro kuracaklarını anlatan Gencer, "Mevcut kadromuzdan Ferdinand'ı gönderdik. Sözleşmesi biten bazı oyuncularımız var. Teknik direktörü belirledikten sonra kadro yapılanmasına gideceğiz. Avrupa Ligi'ne uygun kadroyu kuracağımızı düşünüyorum" diye konuştu. Gencer, kulübün futbol şube sorumlusu Mehmet Aygün'ün teknik direktör adaylarıyla ilgili bugünkü yönetim kurulu toplantısında kendilerine bir rapor sunacağını ve bu raporun ardından teknik direktör isminin netleşeceğini de sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow